Formiraće koordinaciono tijelo za praćenje programa "Evropa sad"

Poslodavci su dobili sve što su tražili i stvoreni su preduslovi da se svakom radniku obezbijedi iznos minimalne zarade od 450 eura, kazao je premijer

21125 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je program "Evropa sad" obaveza svakog građanina i poslodavca, kao i da će u četvrtak biti formirano koordinaciono tijelo za praćenje tog programa, kako bi se spriječile bilo kakve zloupotrebe.

Rekao je da sklapanje ugovora na radno vrijeme od četiri sata i "ucjenjivanje zaposlenog" da vraća dio zarade poslodavcu nije put ka rješenju.

"Put ka rješenju je da čovjek kaže - ja ne mogu to vama da isplatim jer je to nemoguće, i da vidimo što je to nemoguće. Poslodavci su naučili da zloupotrebljavaju do kraja", rekao je Krivokapić u razgovoru sa građanima na Tviter Spejsu.

Naglasio je da će inspekcija reagovati na bilo koji prigovor.

"Kad se to jednom desi, ako vi ne reagujete, počeće samo da se umnožava. Vrijeme je da to spriječimo svi i da kažemo - dosta je igre s našim radnicima", kazao je predsjednik Vlade.

Poslodavci su, kako je rekao, dobili sve što su tražili i stvoreni su preduslovi da se svakom radniku obezbijedi iznos minimalne zarade od 450 eura.

"Ne postoji poslodavac koji trenutno ne može to da isporuči. Ako postoji, neka dođe da raspravimo činjenicama i kaže zašto je to nemoguće. Mislim da su to zloupotrebe na koje su mnogi navikli", dodao je.

Krivokapić je kazao da je politička nestabilnost, gdje "određeni dio političkih partija stvara" sliku da aktuelna Vlada ne može da traje i da nema stabilnost, rezultirala time da su brojni investitori odustali od najavljenog dolaska u Crnu Goru.

Prije mjesec su se, kako je rekao, ponovo otvorili "određeni prostori pregovora" sa brojnim investitorima.

"Veliki sam optimista, nadamo se da će Pljevlja to najbolje osjetiti tokom sljedeće godine", rekao je premijer.

Bonus video: