Kako da vaš kućni budžet preživi januar

Proslavili smo doček i praznike, podijelili poklone i uživali u bogatijoj, raznovrsnijoj trpezi. Kako najbolje organizovati troškove do kraja mjeseca?

43121 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kada pogledamo posljednjih nekoliko dana decembra, dosta novca smo izdvojili za nabavku namirnica, novogodišnje ukrase i poklone za porodicu, ali i priuštili sebi neko zadovoljstvo koje će nam učiniti kraj stare i početak nove godine srećnijim.

Proslavili smo doček i praznike, podijelili poklone i uživali u bogatijoj, raznovrsnijoj trpezi. Onda pogledamo datum na kalendaru i vidimo da se tek približavamo polovini januara, a kućni budžet je već „tanji“. Kako najbolje organizovati troškove do kraja mjeseca?

Odredite prioritete

Ako je prva polovina mjeseca bila u znaku uživanja i hedonizma, onda u drugoj treba pametno promisliti i odrediti prioritete. Neplaćeni računi ili dugovi koji su neodložni treba svakako da budu na listi. Ako ste nešto kupili na odloženo plaćanje, imajte na umu da januarska rata čeka ovog kao i svakog mjeseca, bez obzira na praznike.

Idea
foto: IDEA

Organizujte obaveze

Praznici uvijek izmame i neki neplanirani trošak, artikal ili dva više da usrećite mališane, roditelje, partnera ili sebe. I to je sasvim u redu. Ipak, kada se vrijeme darivanja završi, treba promisliti i staviti na papir sve obaveze do kraja mjeseca koje će iziskivati nešto veći budžet od svakodnevnog. Bilo da vas čeka nečiji rođendan ili čestitka, sve to treba ukalkulisati i organizovati tako da znate koji iznos želite odvojiti sa strane i u koju svrhu. Na kraju se, naravno, pridržavati plana.

Idea
foto: IDEA

Smanjite troškove

Tokom praznika, ali i nakon, postoje namirnice i proizvodi bez kojih prosto ne možemo zamisliti svoju kuhinju i domaćinstvo. Dobar dio namirnica koje smo kupovali uoči praznika imali su za cilj da praznike učine posebnim. Međutim, bez većine artikala se ne može ni zamisliti svakodnena trpeza, pa zato kupujte sve što vam je neophodno, ali istovremeno ostanite u okvirima svog budžeta kroz akcijske cijene.

Po posebnim, nižim cijenama, IDEA je pripremila novi set proizvoda za svakodnevne potrebe, kako bi vaša januarska kupovina bila što isplativija. U svim IDEA prodavnicama pronađite oznake - akcija, niža cijena, super prilika, kupi više-plati manje i Super cijena za korisnike Super kartice i čeka vas preko 1000 artikala po nižim cijenama.

Idea
foto: IDEA

Koji su to ovonedjeljni proizvodi, pogledajte u nastavku, ili klikom na link.

Idea
foto: IDEA