ministre nazvao "ekspertima za populizam"

Mitrović: Spajić i Milatović izgubili osjećaj za mjeru, populizam prelazi u potcjenjivanje inteligencije građana

Najavu ovog „investicionog buma“, dodaje poslanik DPS-a, prati i činjenica da je Vlada samo u mjesec dana zatvorila dvije fabrike - Kombinat aluminijuma i Novi duvanski kombinat i kako kaže, stotinama građana ugrozila egzistenciju

12729 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović su poslije dužeg odsustva sa naših prostora i školovanja u inostranstvu, izgubili osjećaj za mjeru, a populizam u Crnoj Gori prelazi u "bezobraznu opsenu i potcjenjivanje inteligencije građana".

To je kazao poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Mitrović i Spajića i Milatovića nazvao "ekspertima za populizam" i dodao da su ministri otputovali čak do Dubaija kako bi nam egzaltirano najavili investicioni bum, ulaganja, jačanje ekonomske diplomatije.

"I sve to nakon što su prethodnih godinu dana predano radili na rastjerivanju uglednih investitora, (dočim ni jednog značajnog nijesu uspjeli da dovedu), dok su cijene lansirali do nebeskih visina a građane častili sa 65 centi po vekni hljeba, što je za 30 odsto više nego do sada", saopštio je Mitrović.

Najavu ovog „investicionog buma“, dodaje poslanik DPS-a, prati i činjenica da je Vlada samo u mjesec dana zatvorila dvije fabrike - Kombinat aluminijuma i Novi duvanski kombinat i kako kaže, stotinama građana ugrozila egzistenciju.

"Potcjenjivački stav prema javnosti Milatović pokazuje i kada genijalnim poređenjem dolazi do zaključka da je broj turista ove zimske sezone mnogo bolji nego kada je Crna Gora bila pod rigoroznim mjerama, uz zabranu međugradskog saobraćaja, mjere policijskog časa i zatvorene ugostiteljske objekte?!", navodi Mitrović.

Mitrović se u svom saopštenju i zahvaljuje Milatoviću koji, kako kaže, na tviteru predlaže ideju "da građani kupuju „novi–polovni“ auto ili dvije krave".

"Ali sve to nakon što Vladu smjestimo tamo gdje joj je mjesto, pa onda neka se ova dvojica u okviru Demohrišćanske stranke legitimno promovišu, šetaju po bijelom svijetu, i podešavaju svoje populističke poruke, po ukusu i inteligenciji svog prosječnog birača", saopštio je poslanik DPS-a.