Stanić: Tužilaštvo da utvrdi po kom osnovu ćerka Krivokapića pregovara u ime države o budućnosti Bolnice Meljine

"Potpuna privatizacija javne funkcije od strane odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, namještanje poslova u raznim oblastima, imenovanje sebi bliskih osoba, kumova i srodnika na funkcionerska mjesta moraju biti predmet istraga Tužilaštva"

9589 pregleda 24 reakcija 27 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je tužilaštvo da hitno ispita i utvrdi po kom osnovu Jelena Šmigić pregovara u ime države Crne Gore o budućnosti Bolnice Meljine.

Vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević, učesnik privatizacije bolnice "Meljine", tvrdi da o arbitraži nije razgovarao sa premijerom Zdravkom Krivokapićem već sa njegovom ćerkom.

On je u uključenju u emisiji na RTCG kazao da je ćerka Krivokapića "ekspert za tu oblast".

"Potpuna privatizacija javne funkcije od strane odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, namještanje poslova u raznim oblastima, imenovanje sebi bliskih osoba, kumova i srodnika na funkcionerska mjesta moraju biti predmet istraga Tužilaštva, koje pozivamo da hitno ispita i utvrdi po kom osnovu Jelena Šmigić pregovara u ime države Crne Gore o budućnosti Bolnice Meljine", saopštio je šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

Dodao je i da je Krivokapić "cijelu Vladu, ali i državu shvatio kao privatno preduzeće".

"U kojem će se krupni državni poslovi završavati u krugu porodice. Posljedni u nizu skandala vezan je za rješavanje problema u Bolnici Meljine, za koje je, prema riječima vlasnika premijer Krivokapić "ovlastio ćerku Jelenu, jer je ekspert u toj oblasti". Nužno je i uključivanje Agencije za sprječavanje korupcije, koja u okviru svojih nadležnosti mora ispitati sve elemente ovih pregovora i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova njegove porodice, čija se imovina značajno uvećala u proteklom periodu. Krivokapić će infantilna objašnjenja o porijeklu stotina hiljada eura, skupocjenih vila koje grade članovi familije, i džipova od 100.000 eura ubrzo umjesto na pres konferencijama morati davati u odgovarajućim državnim institucijama. Značaj koji Bolnica Meljine ima za Herceg Novi, Boku i Crnu Goru, kao i sudbina desetina radnika zaslužuju ozbiljan i sistemski pristup državnih organa, kako bi se pokušalo naći optimalno rješenje za tu zdravstvenu instituciju, a ne porodično mešatarenje nesposobnog premijera", zaključio je Stanić.

Bonus video: