korak naprijed ka proširivanju usluga

Saradnja u cilju jačanja ekonomija Crne Gore i Hrvatske

"Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, HAMAG-BICRO i PKCG nastojaće doprinijeti unapređenju uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća dvije države, uspostavljanju njihove međusobne saradnje i realizaciji projekata korišćenjem nacionalnih, evropskih i drugih fondova“

4367 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: PKCG
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: PKCG

Predsjednici crnogorske Privredne komore (PKCG) i Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Nina Drakić i Vjeran Vrbanec potpisali su danas u Zagrebu sporazum o saradnji te dvije institucije, u cilju jačanja ekonomija dvije države.

Iz PKCG je saopšteno da će saradnja doprinijeti ostvarivanju zajedničkih interesa potpisnica i jačanju ekonomija Crne Gore i Hrvatske.

"Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, HAMAG-BICRO i PKCG nastojaće doprinijeti unapređenju uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća dvije države, uspostavljanju njihove međusobne saradnje i realizaciji projekata korišćenjem nacionalnih, evropskih i drugih fondova“, navodi se u saopštenju.

Drakić je kazala da je potpisivanje sporazuma o saradnji sa HAMAG-BICRO-om za PKCG korak naprijed ka proširivanju usluga koje nude članicama.

“Prenos znanja i iskustava kolega iz Hrvatske može doprinijeti snaženju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, s naglaskom na kontekst korišćenja evropskih fondova i pristupa finansijama uopšte”, rekla je Drakić.

Vrbanec je naveo da potpisivanjem sporazuma HAMAG-BICRO iskazuje snažnu podršku rastu i razvoju ekonomije Crne Gore.

"Naše dvije zemlje dijele raskošna prirodna bogatstva i snažan turistički potencijal, kao i preduzetničke kapacitete. Stoga vjerujemo da bi sredstva iz evropskih fondova doprinijela daljem razvoju Crne Gore“, kazao je Vrbanec, dodajući da je jačanje zemalja u okruženju u interesu svih, kako bi region bio ekonomski snažan i prosperitetan.

Sporazum je potpisan u prisustvu savjetnika predsjednika Vlade Hrvatske, Tomislava Pokaza.