Delegacija PKCG boravila u posjeti Hrvatskoj gospodarskoj komori

Drakić: Postoji interes proširivanja saradnje crnogorskih i hrvatskih privrednika

Iz PKCG je saopšteno da je tokom sastanka ocijenjeno da su odnosi dvije privredne komore na visokom nivou, te da će se isti unapređivati i kroz druge dodatne sadržaje i mogućnosti

3044 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PKCG
Sa sastanka, Foto: PKCG

Uspješne prakse i iskustva Hrvatske gospodarske komore u evropskoj integraciji dragocjene su za Privrednu komoru Crne Gore (PKCG) u vremenu koje dolazi.

Delegacija PKCG, na čelu sa predsjednicom Ninom Drakić, boravila je u posjeti Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje im je domaćin bio predsjednik krovne privredne asocijacije te zemlje, Luka Burilović.

Iz PKCG je saopšteno da je tokom sastanka ocijenjeno da su odnosi dvije privredne komore na visokom nivou, te da će se isti unapređivati i kroz druge dodatne sadržaje i mogućnosti.

Drakić je ocijenila da postoji interes proširivanja saradnje crnogorskih i hrvatskih privrednika, jer relevantni i zvanični podaci ukazuju na značajan ekonomski i poslovni potencijal sa obje strane.

Jedna od centralnih tema povodom koje je organizovana i posebna prezentacija bilo je unapređenje komorskih usluga i uspostavljanje elektronskih i digitalnih servisa kako unutar Komore, tako i u pogledu budućih nastojanja da PKCG podstakne i pomogne digitalizaciju samih preduzeća, odnosno njenih članica.

"Pored navedenog, u dijelu dalje saradnje, dogovorena je organizacija susreta privrednika dvije zemlje, te potpisivanje novog sporazuma o saradnji, a na temelju postojećeg koji datira iz 2007. godine", zaključuje se u saopštenju.