razmatranje i usluga elektronske registracije kod osnivanja preduzeća

PKCG: Značajna iskustva FINA-e za crnogorsku privredu

Članovi uprave Finansijska agencija Hrvatske (FINA) iskazali su spremnost da na bazi uspostavljene saradnje podrže napore PKCG da unaprijedi svoje usluge i uspostavi nove elektronske servise i registre

3150 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Dobre prakse i pozitivna iskustva koje Finansijska agencija Hrvatske (FINA) realizuje na principima relevantnih standarda i evropskih direktiva, predstavljaju odličnu smjernicu za širenje spektra usluga u crnogorskom privrednom sistemu, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

"Jedna od prvih mogućnosti za razmatranje je i usluga elektronske registracije kod osnivanja preduzeća", navodi se u saopštenju.

Delegacija PKCG, na čelu sa predsjednicom Ninom Drakić, se tokom službene posjete Hrvatskoj sastala sa rukovodstvom FINA-e.

"FINA je lider na području pružanja finansijskih i elektronskih usluga tamošnjoj privredi i javnim tijelima, sa tradicijom dugom nekoliko decenija u ovoj oblasti", rekli su iz PKCG.

Drakić se interesovala oko mogućnosti i postupaka uvođenja elektronskih i digitalnih usluga, te odgovarajućih registara u crnogorski sistem privrednih i poslovnih subjekata.

Članovi uprave FINA iskazali su spremnost da na bazi uspostavljene saradnje podrže napore PKCG da unaprijedi svoje usluge i uspostavi nove elektronske servise i registre.