Turističko brendiranje opština Plužine i Foča, kreirane zajedničke ponude

"Ove dvije opštine dugi niz godina ostvaruju uspješnu saradnju i prijateljske odnose, a tako će nastaviti i u budućnosti, u cilju unapređenja turističke ponude", navodi se u saopštenju

2602 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Plužine
Foto: Opština Plužine

Konferencijom koja je održana u Plužinama, a na kojoj su predstavljeni postignuti rezultati, završen je dvogodišnji projekat „Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” koji su realizovale opštine Plužine i Foča, u saradnji sa Parkom prirode „Piva“ i Turističkom organizacijom opštine Foča.

„Kao jedno od najvećih postignuća projekta je brendiranje opština Foča i Plužine, kao jedinstvenih turističkih destinacija za aktivni odmor, a kreirane su i zajedničke turističke ponude kako bi se privukao veći broj turista. Tu je i unapređenje turističke infrastrukture, te uspostavljanje mehanizama za povećanje bezbjednosti na turističkim lokacijama“, navodi se u saopštenju za javnost.

Predsjednik opštine Plužine, Mijuško Bajagić i načelnik opštine Foča, Milan Vukadinović, kako stoji u saopštenju, izrazili su zadovoljstvo ostvarenim rezultatima projekta i zajedničkom saradnjom, i iskazali zahvalnost Delegaciji EU u Bosni i Hercegovini na finansiranju projekta i ulaganju u ovu regiju.

foto: Opština Plužine

„Ove dvije opštine dugi niz godina ostvaruju uspješnu saradnju i prijateljske odnose, a tako će nastaviti i u budućnosti, u cilju unapređenja turističke ponude. Milan Vukadinović je istakao kako je pokrenuo inicijativu za projekat kojim bi se riješila putna infrastruktura međunarodnog puta Plužine – Šćepan Polje – Foča, koji bi bio od velikog značaja za unapređenje turističke infrastrukture, što bi prethodilo dolasku većeg broja turista u ovo prekogranično područje“, navodi se u saopštenju.

Tokom projekta, koji je imao za cilj razvoj i promociju prekograničnog područja, kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam, organizovane su, između ostalog, pokazne vježbe za službe spasavanje, prvi duatlon „Sutjeska-Piva“, koji je okupio 50 učesnika iz BiH i Crne Gore, „FAM trip“, koji je okupio blogere i influesere iz regiona u cilju turističke promocije pomonutih opština, muzičke manifestacije „Pivska“ i „Drinska“ priča, valorizaciju speleoloških objekata, markiranje „staze zdravlja“, čišćenje rijeke Tare, unapređenje turističke infrastrukture...

Na kraju konferencije prikazan je promotivni film o turističkim potencijalima ovog prekograničnog područja.

Projekat „T.A.R.A.“ finansirala je Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje BiH - Crna Gora u iznosu od skoro pola miliona eura.

Bonus video: