problem ustanove podići na najviši državni nivo

Komisija za praćenje i kontrolu privatizacija će analizirati slučaj Bolnice Meljine

"Problem Bolnice u Meljinama pogađa ne samo Herceg Novi, već cijelu Boku i Crnu Goru, zbog čega je zajednički interes da on bude aktuelizovan i u centru pažnje nadležnih državnih organa sve dok ne bude riješen na zadovoljstvo svih građana i zaposlenih", rekao je Vučinić

2104 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi organizovalo je sastanak sa predstavnicima Komisije za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije u čijem fokusu su bile Opšta bolnica Meljine i "Vektra Boka".

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, predsjednika Komsije, poslanika Maksima Vučinića i njegove saradnike sa problemima su upoznali predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, potpredsjednici Opštine Vesna Samardžić i Mirko Mustur, odbornik Jovan Subotić i menadžer Dušan Vukić, kao i direktorica Bolnice Olivera Elez i predstavnici bivših radnika "Vektra Boke" na čelu sa Đorđem Rajakom.

"Komisija za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije će u narednom periodu izvršiti kontrolu privatizacije Bolnice u Meljinama i svojim djelovanjem nastojati da probleme ove ustanove podigne na najviši državni nivo kako bi doprinijela njihovom što hitnijem rješavanju", najavio je nakon sastanka Vučinić.

U saopštenju se navodi da su predstavnici lokalne uprave i Elez informisali Vučinića i saradnike o aktuelnoj situaciji u Bolnici, koja se ogleda u nestabilnom finansiranju, onemogućenom svakodnevnom funkcionisanju i lošim uslovima za rad, nedostatku i osipanju kadra.

"Problem Bolnice u Meljinama pogađa ne samo Herceg Novi, već cijelu Boku i Crnu Goru, zbog čega je zajednički interes da on bude aktuelizovan i u centru pažnje nadležnih državnih organa sve dok ne bude riješen na zadovoljstvo svih građana i zaposlenih", rekao je Vučinić, navodi se u saopštenju.

Sastanak sa Komisijom, kako je naveo Otović, predstavlja još jedan korak lokalne uprave u obezbjeđivanju podrške sa svih državnih adresa za očuvanje Bolnice u Meljinama, kao i za rješavanje drugih problema loših privatizacija u Herceg Novom.

sastanak bolnica Meljine
foto: Opština Herceg Novi

Otović je, navodi se u saopštenju, informisao da Bolnica neće biti zatvorena 31. januara, kao što je ranije najavljivano, ali i naglasio da to nije rješenje problema.

"Na nedavnoj vanrednoj sjednici lokalni parlament je zatražio od Vlade i nadležnih institucija da obezbijede stabilno funkcionisanje Bolnice", naveo je Otović.

Poručio je da lokalna uprava očekuje mnogo od sastanka sa predstavnicima centralne izvršne vlasti koji je zakazan za 1. februar.

"Bivši radnici HTP „Boka“ su upoznali predstavnike Komisije sa novim dešavanjima i informacijama koje imaju, te izrazili bojazan da će privatizovano preduzeće ostati bez stečajne mase, a radnici bez mogućnosti da naplate svoja potraživanja. Ponovili su svoj apel nadležnim državnim organima da hitno reaguju kako bi spriječili dalje zloupotrebe i spasili imovinu „Vektra Boke“", zaljučuje se u saopštenju.