Milatović: Fokus na jačanje privrede i stimulisanje rasta

„Premda je Crna Gora predstavljena u jednom od manjih paviljona, mi smo pokušali da ispričamo tu veliku priču o nama, prije svega priču o turističkoj destinaciji koja ima nešto da ponudi svakome, ali takođe i kao jednu privlačnu investicionu destinaciju, koja je već prepoznata od investitora iz UAE“, rekao je Milatović

5435 pregleda 336 reakcija 11 komentar(a)
Milatović, Foto: Mediabiro
Milatović, Foto: Mediabiro

Obilježavanje Nacionalnog dana Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) prilika je da se proslave dosadašnje veze, sa fokusom na jačanje privreda, i stimulše rast, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

On je u uvodnom govoru na svečanoj ceremoniji oblježavanja Nacionalnog dana Crne Gore na Expo 2020 rekao da je to prilika i da se ojačaju inovacije, podstakne tehnološki i naučni razvoj i ohrabri kreativnost u različitim oblastima.

„Premda je Crna Gora predstavljena u jednom od manjih paviljona, mi smo pokušali da ispričamo tu veliku priču o nama, prije svega priču o turističkoj destinaciji koja ima nešto da ponudi svakome, ali takođe i kao jednu privlačnu investicionu destinaciju, koja je već prepoznata od investitora iz UAE“, rekao je Milatović.

Crna Gora, kako je naveo, pozicionirana u centru jugoistočne Evrope, na Mediteranu na obalama Jadranskog mora, na istorijskoj raskrsnici između zapada i istoka i na svega pet sati leta od Dubaija, bogata je prirodom i prirodnim ljepotama.

„Skoro 70 odsto naše teritorije je pokriveno šumama. To je bogatstvo koje mi pokušavamo da očuvamo za buduće generacije“, poručio je Milatović.

Crna Gora, kao jedna od najmlađih članica Ujedinjenih nacija (UN), je svjesna važnosti međunarodne promocije.

„Mogućnost da pokažemo vrijednosti, ambicije i potencijal naše države, ovdje u Dubaiju, je izvor velikog zadovoljstva i ponosa. Uvjeren sam da će naše učešće na ovoj manifestaciji dodatno ojačati naše odnose, ne samo u ekonomskim terminima, već i u različitim drugim oblastima saradnje“, kazao je Milatović.

On je zaključio da je uvjeren da će učešće Crne Gore na Expo 2020 donijeti dugoročne vrijednosti i rezultate na uzajamnu radost.

Bonus video: