Aco i A2A sve bliži milionima, ali još nema nove odluke u CDA?

Odluku su donijeli članovi sudskog vijeća-sudije: Nataša Sekulić, Miodrag Anđelić i Ivan Kovačević (predsjednik)
165 pregleda 9 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Boris Pejović
Aco Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.05.2018. 11:17h

Tročlano Vijeće Privrednog suda Crne Gore usvojilo je prigovor Elektroprivrede i poništilo privremenu mjeru zabrane EPCG da kupi akcije Rudnika uglja Pljevlja (RUP-a), u skladu sa skupštinskom odlukom nikšićke kompanije o preuzimanju akcija RUP-a, po cijeni od 6,4 eura.

Odluku su donijeli članovi sudskog vijeća-sudije: Nataša Sekulić, Miodrag Anđelić i Ivan Kovačević (predsjednik).

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” sudska odluka još nije stigla u Centralnu depozitarnu agenciju i Komisiju za tržište kapitala.

Ipak, to znači da su Aco Đukanović, brat crnogorskog predsjednika i italijanska kompanija A2A, koji su još krajem 2016. inicirali ovu transakciju, sve bliže isplati u iznosima od 3,8 i oko 12 miliona eura, za kontrolni paket u iznosu od nešto više od 51,6 odsto akcija RUP-a.

Privremenu mjeru zabrane kupovine akcija RUP-a, do okončanja parnice, u kojoj firma M&V Company, u vlasništvu Vasilija Miličkovića, tužbom traži da se poništili skupštinska odluka EPCG o preuzimanju svih akcija RUP-a, donijela je sudija Nataša Bošković, 4. maja ove godine, svega nekoliko sati prije isteka roka za javnu ponudu.

Nejasno je još da li će EPCG, kao inicijator javne ponude za preuzimanje svih akcija RUP-a, morati sada da objavi novi oglas za javnu ponudu u trajanju nekoliko časova, koliko je ona prvobitnom sudskom odlukom bila prekinuta.

Informativna služba predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića maloprije je saopštila da je odluka o usvajanju prigovora EPCG i suspenziji privremene mjere navodno donijeta još 23. maja ove godine, što malo zbunjuje sve učesnike u navednom sudskom procesu budući da prije dva dana predsjednica sudskog Vijeća Nataša Sekulić nije željela dati advokatu tužioca Miličkovića sve predmetne spise, i prigovor EPCG, sve do donošenja konačne odluke o prigovoru EPCG.

Bonus video: