Vlada potvrdila pisanje "Vijesti": Spajićevog imena nije bilo u platformi, radi se o tehničkom propustu

“Zbog različitih natpisa u medijima, obavještavamo zainteresovanu javnost da je na 57. sjednici Vlade, održanoj 2.2.2022. godine, premijer Zdravko Krivokapić zatražio dopunu Platforme za učešće Delegacije Vlade Crne Gore na EXPO 2020 u Dubaiju"

84409 pregleda 272 reakcija 138 komentar(a)
Krivokapić i Spajić, Foto: Gov.me
Krivokapić i Spajić, Foto: Gov.me

Vlada Crne Gore potvrdila je pisanje "Vijesti" da u platformi koja je bila objavljena na sajtu Vlade nije bilo imena ministra finansija Milojka Spajića.

Tvrde da se radi o tehničkom propustu prilikom objavljivanja materijala sa sjednice od 2. februara i da je greškom objavljena prvobitna verzija Platforme za učešće Delegacije Vlade Crne Gore na EXPO 2020 u Dubaiju, "što je naknadno korigovano objavljivanjem konačne verzije u koju je uvršten ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić."

“Zbog različitih natpisa u medijima, obavještavamo zainteresovanu javnost da je na 57. sjednici Vlade, održanoj 2.2.2022. godine, premijer Zdravko Krivokapić zatražio dopunu Platforme za učešće Delegacije Vlade Crne Gore na EXPO 2020 u Dubaiju, na način da se ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić uvrsti u platformu, kao član delegacije. Usljed tehničkog propusta, prilikom objavljivanja materijala s pomenute sjednice Vlade, greškom je objavljena prvobitna verzija platforme, što je naknadno korigovano objavljivanjem konačne verzije”, navodi se u saopštenju.

Saopštili su i da je troškove smještaja za dio Vladine delegacije - za ministre Jakova Milatovića i Spajića, državnu sekretarku Milenu Lipovinu Božović i v. d. direktora Agencije za investicije Mladena Grgića - pokrila Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ministar Spajić je na Tviteru naveo i da su poreski obveznici samo platili jednu kartu leta ekonomskom klasom za Dubai, a da je ostatak je pokrio domaćin.

"Vijesti" su juče objavile da Spajićevog imena nema u originalnoj Platformi o učešću državne delegacije na Expo izložbi u Dubaiju, koja je na sajtu Vlade objavljena 2. februara u 15.30 časova i koja je tog dana usvojena na sjednici Vlade.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je tim povodom kontaktirano u ponedjeljak 7. februara, ali nije odgovoreno.

Spajić je na Twitteru objavio i da njegovo reagovanje nije objavljeno, iako nijedno reagovanje, niti njegovo lično, niti Ministarstva nije dostavljeno redakciji "Vijesti".

"Vijesti" su danas objavile niz dokumenata koji dokazuju da Spajićevog imena nije bilo niti u jednom zvaničnom dokumentu u kom se najavljuje posjeta državne delegacije UAE.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić je rekao juče "Vijestima" da Spajićevog imena u srijedu na sjednici Vlade nije bilo u Platformi koja definiše sastav državne delegacije.

"Jedina sjednica nakon prethodne srijede je tzv. telefonska u petak na kojoj je bilo devet tačaka i nijedna nije izmjena platforme za Dubai", dodao je Bojanić.

Bonus video: