Milatović: Do devastacije je došlo usled (ne)rada mnogih DPS neznalica

"Finansije su kosolidovane, ekonomija oporavljena, plate povećane, a oni koji su uništavali Crnu Goru sada su dio prošlosti"

5258 pregleda 19 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Indeks ekonomskih sloboda Heritidž fondacije objavljen juče se odnosi na podatke iz druge polovine 2020. godine i prve polovine 2021. godine i odražava upravo devastirajuće stanje u našoj ekonomiji koje je ova Vlada zatekla, saopštio je danas Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja.

"Do devastacije je i došlo usled (ne)rada mnogih DPS neznalica. Uz puno znanja i rada ove Vlade, danas je situacija neuporedivo bolja od one koju smo zatekli, a što će sasvim sigurno biti reflektovano u narednom Izvještaju. Finansije su kosolidovane, ekonomija oporavljena, plate povećane, a oni koji su uništavali Crnu Goru sada su dio prošlosti", napisao je Milatović na Tviteru.

Heritidž fondacija je objavila da je Crna Gora pala za 23 mjesta na listi globalnih ekonomskih sloboda.

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) je ranije danas saopštio da je "objavljeni podatak da je crnogorska ekonomija najmanje slobodna na Zapadnom Balkanu još jedno je faktičko stanje i realna slika učinka Vlade Zdravka Krivokapića".

"Ne čudi što se ovim povodom, ekspertski dvojac Spajić - Milatović nije oglasio, i spinovnim tvitovima i štelovanim grafikonima, pokušao da se pohvali učincima svog rada koji su doveli do ovih poražavajućih rezultata. I posljednjem građaninu naše države kojeg su opsenom i demagogijom, pokušali da dovedu u zabludu, jasno je da je manipulacijama i populističkim frazama ovog ekspertskog dvojca došao kraj jer je Crna Gora dovedena do totalnog ekonomskog posrnuća", rekao je između ostalog Anđušić.

Bonus video: