MKI: Pitanje trajekta rješavamo po zakonu

Ministarstvo kapitalnih investicija je odlučno u namjeri da se ovo značajno pitanje riješi, ali se to mora sprovoditi uz poštovanje zakona i u skladu sa zvaničnim stavovima relevantnih državnih organa, u ovom konkretnom slučaju Ministarstva finansija i socijalnog staranja

3185 pregleda 1 komentar(a)
Lepetani, Foto: Siniša Luković
Lepetani, Foto: Siniša Luković

Povodom teksta “Uprkos obećanjima, koncesija za trajekt ni na vidiku” od 17. februara reagovalo je Ministarstvo kapitalnih investicija. Reagovanje prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo kapitalnih investicija ulaže značajne napore da zatečenu situaciju sa trajektnom linijom Kamenari-Lepetane dugoročno definiše, a u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom.

U toku 2021. godine su započete aktivnosti na definisanju koncesionog akta i pripremi tendera kojim bi pravo na obavljanje djelatnosti prevoza trajektom između pristaništa i pravo na izgradnju, korišćenje i upravljanje pristaništima i privezištima bilo dodijeljeno na osnovu koncesije.

Po osnovu zvaničnog stava Ministarstva finansija i socijalnog staranja, koje je dato na zahtjev Ministarstva kapitalnih investicija, donijeta je odluka da je pružanje usluge prevoza trajektom između pristaništa javna usluga koja podliježe primjeni Zakona o javno-privatnom partnerstvu. Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je odmah započela aktivnosti na formiranju komisije za otvoreni postupak javne nabavke za izradu analize opravdanosti za prevoz trajektom Kamenari-Lepetane, a što je i obaveza u skladu sa pomenutim zakonom.

Ministarstvo kapitalnih investicija je odlučno u namjeri da se ovo značajno pitanje riješi, ali se to mora sprovoditi uz poštovanje zakona i u skladu sa zvaničnim stavovima relevantnih državnih organa, u ovom konkretnom slučaju Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ministarstvo kapitalnih investicija želi da istakne da posebno vodi računa o neophodnosti nesmetanog i stalnog korišćenja trajektne linije na zadovoljstvo stanovnika Boke i turista.

Bonus video: