Vlada neadekvatnom socijalnom politikom zanemarila potrebe penzionera

“Osim što na svojim primanjima nijesu osjetili nikakav boljitak, primorani su da se suoče i sa nikad većim cijenama namirnica koje su neophodne za svakodnevno funkcionisanje, poput ulja, brašna i mliječnih proizvoda”, navodi se u saopštenju

5495 pregleda 30 reakcija 32 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Vlada je, neadekvatnom socijalnom politikom, zanemarila potrebe penzionera, ocijenili su iz Komisije za brigu i unapređenje kvaliteta života starije populacije Demokratske partije socijalista (DPS).

“Međunarodni dan socijalne pravde Crna Gora obilježava u atmosferi koja je ogledalo istine da je zemlja, predvođena ekspertskim kadrom doskorašnje Vlade bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, u svom populističkom postupanju zaboravila na one o kojima bi svako društvo s posebnim senzibilitetom trebalo da vodi računa”, navodi se u saopštenju DPS-a.

U prilog tome, kako su kazali, govori i činjenica da je pompezno predstavljena Evropa sad, “koja je očigledno bila platforma za formiranje partije dvojca Spajić-Milatović”, mimoišla korisnike socijalnih davanja koji ne osjećaju benefite programa.

“Osim što na svojim primanjima nijesu osjetili nikakav boljitak, primorani su da se suoče i sa nikad većim cijenama namirnica koje su neophodne za svakodnevno funkcionisanje, poput ulja, brašna i mliječnih proizvoda”, navodi se u saopštenju.

Sve navedeno, kako su dodali iz DPS-a, dovoljan je razlog da se bar na Međunarodni dan socijalne pravde ne govori o jednakosti u društvu i boljem životu svih.

“Očigledno je da kao vlast nijeste bili dovoljno kadri da se bavite socijalnom politikom, te ste zanemarili onih 130 hiljada penzionera koji i dalje čekaju taj bolji život kojeg su vam usta puna”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: