Da li je Radulović bio rukovodilac?

Knežević u svojoj tužbi tvrdi da Radulovićev radni angažman u kompaniji “WIR Metaloprerada” na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta u Crnoj Gori nije evidentiran u radnoj knjižici, te da samim tim nije zadovoljio uslove konkursa

10602 pregleda 13 komentar(a)
Tvrdi da je Radulović nezakonito izabran: Biljana Knežević juče ispred Osnovnog suda u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC
Tvrdi da je Radulović nezakonito izabran: Biljana Knežević juče ispred Osnovnog suda u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC

Osnovni sud u Podgorici će službenim putem od Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) tražiti izjašnjenje da li je Petar Radulović u periodu od 1. marta 2014. godine do kraja 2017. godine bio prijavljen kao nezaposlena osoba.

U tom sudu je juče održano drugo ročište po tužbi dugogodišnje savjetnice izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Biljane Knežević.

Ona je u julu podnijela tužbu protiv borda direktora Aerodroma, jer tvrdi da je sin poslanika Pokreta za promjene Branka Radulovića nezakonito imenovan na funkciju zamjenika direktora Aerodroma Crne Gore.

Knežević, koja je smijenjena sa funkcije savjetnice, osporava Raduloviću radno iskustvo koje je bilo neophodno da on bude izabran na javnom konkursu za poziciju zamjenika direktora.

Naime, Knežević u svojoj tužbi tvrdi da Radulovićev radni angažman u kompaniji “WIR Metaloprerada” na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta u Crnoj Gori nije evidentiran u radnoj knjižici, te da samim time nije zadovoljio uslove konkursa.

Knežević je 7. februara od Uprave prihoda i carina dobila potvrdu da Radulović nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje u toj kompaniji, ta da mu nisu uplaćivani porezi i doprinosi što prema njoj predstavlja dokaz da Radulović nije ispunjao uslove konkursa.

Ona tvrdi da dopis, koji je kompanija “WIR Metaloprerada” dostavila, a u kojem se navodi da Radulović jeste bio zaposlen u toj kompaniji, predstavlja falsifikat. Knežević navodi da je na osnovu te potvrde Radulović primljen u stalni radni odnos u Aerodromima.

Punomoćnik ACG Ivana Jončić je juče sutkinji Ani Bečanović dostavila traženu dokumentaciju sa prethodnog ročišta, ali kao nepotpunu pa će imati rok u narednih osam dana da ispravi nedostatke.

Radulović je na trenutnu poziciju došao sistematizacijom kojom je napravljeno novo radno mjesto zamjenika izvršnog direktora kompanije.

Ranije je “Vijestima” izvršni direktor ACG Goran Jandreoski kazao da uvedeno mjesto sistematizacijom nije nelogično.

”Naime, meni je bitno da imam saradnika koji može da mi pomogne u dijelu u kojem on ima iskustva i reference, a Radulović to ima kada su finansije u pitanju, a uz to je i na fakultetu u Tuluzu završio obuku iz oblasti sigurnosti u vazduhoplovstvu. To meni dosta znači jer ponekad kad ovdje pričam strogo stručno o vazduhoplovstvu, imam utisak da sam sam”, rekao je Jandreoski tada.

Nastavak ročišta u Osnovnom sudu je zakazano za 25. mart.

Bonus video: