“Džek Pot”: Autor nije osporio naše činjenice

Kompanija "Džek pot" reagovala povodom teksta "Vijesti" pod naslovom "Činjenica je da je istekla koncesija"

2452 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Povodom teksta koji su “Vijesti” objavile 11. marta pod naslovom “Činjenica je da je istekla koncesija” reagovali su iz kompanije “Džek Pot” čije reagovanje prenosimo integralno.

Autor programskog sadržaja objavljenog 5. marta 2022. godine u “Vijestima” pod naslovom “Brano i Džigi i dalje jači od države” u odgovoru na našu ispravku objavljenog 11. marta pod naslovom “Činjenica je da je istekla koncesija” nije osporio nijednu od više činjenica iznijetih u ispravci kojima je dokazano da je on višestruko prekršio kodeks novinara već je nastavio da iznosi neistinite tvrdnje čime je pokazao da ga kodeks novinara ne zanima i ne obavezuje, a istina ne interesuje.

Novim iznijetim neistinama se nećemo za sada baviti jer je na osnovu naše ispravke i laiku jasno ko krši zakone - podnosilac uredno predatog zahtjeva ili državni funkcioneri i činovnici koji javno iznose detalje svojih samovlasnih i neprincipijelnih postupanja prema predmetnom zahtjevu koncesionara i obimu prava koja mu pripadaju.

Neka javnost sudi zašto, u čijem interesu i s kojim ciljem se plasiraju ovakvi programski sadržaji. Autor, umjesto da se osvrne na iznijete činjenice, kvalifikuje ispravku kao “veliki napredak”, a sebe kao zaštitnika javnog interesa. Najveći napredak i najbolja zaštita javnog interesa će biti kada autor na temu o kojoj piše uvaži i drugu stranu što do sada nije nikad činio, ako kao profesionalac počne da posmatra, razmišlja i utvrđuje činjenice i istinu umjesto što preinačava opštepoznate događaje i činjenice u cilju kreiranja nekih novih “činjenica” za ciljeve i interese suprotne javnom interesu.

Vidjeće ono što vidi sva crnogorska javnost: već deceniju postoje hiljade rekvizita za klađenje (terminala) preko kojih se stotine miliona godišnje na prevaran način uzimaju građanima zaključivanjem opklada po kafanama i sličnim prostorima na način suprotan zakonu, novi zakon pišu tajne grupe, državni funkcioneri i službenici rade nesavjesno i nezakonito i vrše različite oblike pritiska na pojedince i institucije o čemu ovih dana pišu njegove kolege...

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Bonus video: