Sindikalna organizacija firme Bumech: Od obećanih plata nema ništa

Radnici koji su angažnovani na rudokopu Seoca najavili da će pisati Ambasadi Poljske i Ministarstvu kapitalnih investicija

2429 pregleda 2 komentar(a)
Sa ranijeg protesta radnika, Foto: Svetlana Mandić
Sa ranijeg protesta radnika, Foto: Svetlana Mandić

Sindikalna organizacija firme Bumech saopštila je da im je uprkos obećanjima izvršnog dirketora Marcina Baczynski da će im biti isplaćena januarska i februarska plata to se nije desilo.

Ova firma je angažovana na angažovana na rudokopu Seoca.

"Izvršni direktor nam je na sastanku ukazao da nam neće isplatiti februarsku, a jutros u telefonskom razgovoru ni pola januarske plate dok im ne dozvolimo da voze mašine, što im ne možemo dozvoliti dok sve zakonske obaveze ne ispune. Dobili smo od njega zvaničan stav da od nastavka proizvodnje nema ništa", navodi se u današnjem saopštenju sindikalne organizacije.

Sindikat je odlučio da se sjutra obrati ambasadi Poljske, kako bi je obavijesti o ponašanju firme za koju su, tvrde saznali, da su bili garant za sklapanje poslova u Crnoj Gori.

"Dužni smo obavijestiti i ministarstvo kapitlanih investicija o dešavanjima u preduzeću sa molobom da uzmu učešće u rješavanje problema ali i Upravu za inspekcijske poslove,jer smo uvjereni da su nam ugoržena radnička prava", zaključujese u saopštenju.

Bonus video: