Anketa: Šta građani misle o povećanju cijena

"Ako gledamo cijene prehrambrenih proizvoda, a sada cijene naftnih derivata i svega ostalog što se najavljuje mislim da život polako postaje nemoguć", smatra Nikola Bulatović

13091 pregleda 51 reakcija 18 komentar(a)

Rast cijena smo osjetili, porast plata i nismo nešto posebno. Definitivno iz dana u dan je sve teže i neizvjesnije naše dalje funkcionisanje povodom cijena i svega ostalog.

To je kazao Nikola Bulatović, jedan od anketiranih građana koje su "Vijesti" pitale šta misle o povećanju cijena u državi.

"Ako gledamo cijene prehrambrenih proizvoda, a sada cijene naftnih derivata i svega ostalog što se najavljuje mislim da život polako postaje nemoguć", smatra Bulatović.

Da rast cijena negativno utiče na standard građana, smatra i Željko Golubović.

"Problem je taj što je loš standard većine ljudi u Crnoj Gori. S obzirom da su povećane plate od Nove godine znači nešto je urađeno, da li je moglo više vjerovatno da jeste, ali da nije bilo tog povećanja bilo bi još gore, cijene bi svakako rasle", rekao je Golubović.

Posebno treba voditi računa o socijalno ugroženima, na njih uvijek treba misliti, navodi Katarina.

"Svakim danom primjećujemo rast cijena osnovnih artikala, evo smo čuli da će porasti cijene piletine, jaja, hleba, to su osnovne namirnice. Svakodnevno kupujemo, trošimo, trudimo se da se prilagodimo ovoj situaciji, ali sve je teže i teže. Vlada je u tehničkom mandatu i vjerovatno tu nisu ni kompletne ingerencije. Donekle je i poništeno to što su se povećale zarade, ako istovremeno rastu cijene", rekla je ona.

"Bio sam ovdje 2013. godine i cijene su sada skuplje možda nekih 50 do 60 odsto, ali u poređenju sa zemljama Evropske unije cijene su ovdje ok. Bio sam u Hrvatskoj, tamo je nevjerovatno skuplje nego ovdje", poručio je Aleks Vidnjikov iz Rusije.

Bonus video: