Željezara privremeno proradila

Turska firma Tosčelik je navodno pregovarala sa investitorima koji su zainteresovani da kupe nikšićku fabriku, ali se nikada nijesu oglasili da saopšte dokle su stigli pregovori i kakva je sudbina nekadašnjeg giganta

3641 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić

Kovačnica, pogon nikšićke Željezare Tosčelik, počela je sa radom u ponedjeljak, ali samo kako bi se iskovali ingoti koji se tamo nalaze. Tako su “Vijestima” kazali iz Sindikata.

”Od marta prošle godine, kada je obustavljena proizvodnja, peć se nije palila. U ponedjeljak je počeo rad u Kovačnici jer je na lageru ostalo ingota. Rad će vjerovatno trajati samo petnaestak dana”, kazao je predsjednik Sindikata Željko Rabrenović.

Radnici, njih oko 270, od marta su na plaćenom odsustvu i primaju 90 odsto zarade, koje se sada obračunavaju po programu Vlade “Evropa sad”.

”Nikakvih noviteta nema ni od Vlade, ni od vlasnika”, kazao je Rabrenović.

Turska firma Tosčelik je navodno pregovarala sa investitorima koji su zainteresovani da kupe nikšićku fabriku, ali se nikada nijesu oglasili da saopšte dokle su stigli pregovori i kakva je sudbina nekadašnjeg giganta. Oni su Željezaru u stečaju kupila 2012. godine, za 15,1 milion eura.

Bonus video: