Krajem marta o privatizaciji hotela Avala

„Komisija za ispitivanje poslovanja Budvanske rivijere, koja je u većinskom državnom vlasništvu, otkrila je da hotel Avala u Budvi koristi bazen od 733 kvadrata, iako nije vlasnik parcele na kojoj se nalazi, već je u katastru kao vlasnik upisana Budvanska rivijera. Međutim, već godinama hotel Avala korsiti ovaj bazen“, rekao je Vučinić

6227 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije trebalo bi da na sjednici 30. marta razmatra postupak privatizacije hotela Avala.

Predsjednik Komisije, Maksim Vučinić, pozvao je njene članove na ozbiljan i odgovoran odnos prema građanima.

„Nadam se da će se na sljedećoj sjednici pojaviti svi članovi Komisije i na taj način pokazati svoj odnos prema radu ovog tijela, ali i prema građanima koji su ih birali“, naveo je Vučinić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, nakon što se utvrdilo činjenično stanje o vlasništvu nad parcelom na kojoj se nalazi bazen hotela Avala, ponovo se u javnosti aktuelizovalo pitanje privatizacije tog bisera crnogorske obale.

„Komisija za ispitivanje poslovanja Budvanske rivijere, koja je u većinskom državnom vlasništvu, otkrila je da hotel Avala u Budvi koristi bazen od 733 kvadrata, iako nije vlasnik parcele na kojoj se nalazi, već je u katastru kao vlasnik upisana Budvanska rivijera. Međutim, već godinama hotel Avala korsiti ovaj bazen“, rekao je Vučinić.

On je ocijenio da je značaj rada Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije i u ovom slučaju došao do izražaja, gdje se potvrdila njena uloga u reviziji rada Savjeta za privatizaciju u periodu „tranzicije“.

„Sjednica Komisije, na kojoj je trebalo da se razmatra i sami postupak privatizacije hotela Avala, je bila zakazana za januar, međutim, zbog određenih opstrukcija parlamentarne opozicije, odnosno poslanika iz redova Demokratske partije socijalista (DPS) i Liberalne partije, nijesmo imali usvojen dnevni red za tu sjednicu“, zaključio je Vučinić.

Hotel Avala je kao vlasništvo Budvanske rivijere prodat 2004. godine firmi Beppler & Jacobson za ukupno 3,2 miliona eura.

Bonus video: