Milatović: Slabljenje intenziteta pandemije dobra najava za ljeto

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore, Milatović je ocijenio da će, uspostavljanjem letova iz Kraljeva ka Tivtu, koje je planirano u narednim mjesecima, značajno biti povećano i interesovanje za Crnu Goru kao destinaciju

3390 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MEK
Sa sastanka, Foto: MEK

Uspješna zimska sezona i slabljenje intenziteta pandemije predstavljaju dobru najavu za ljeto, saopštio je crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović je, tokom sastanka sa ministarkom za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije, Tatjanom Matić, istakao da smatra da će i ove ljetnje turističke sezone Crna Gora biti prvi izbor velikom broju turista iz Srbije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore, Milatović je ocijenio da će, uspostavljanjem letova iz Kraljeva ka Tivtu, koje je planirano u narednim mjesecima, značajno biti povećano i interesovanje za Crnu Goru kao destinaciju.

“Osim bliskih prijateljskih veza koje naše zemlje ostvaruju, jačamo saradnju u svim oblastima i raduje nas ekonomski napredak Srbije, jer to ujedno doprinosi našem napretku i obratno”, rekao je Milatović.

Kako se kaže u saopštenju, ministri su ustanovili da poseban značaj za dvije države u turizmu imaju regionalna saradnja i dijalog u turizmu, jer doprinose produbljivanju odnosa između država.

Milatović je naveo da je pozvao Matić da zajedno pripreme međunarodnu konferenciju “Balkan tourism post-Covid recovery and future challenges”, koju crnogorsko MEK organizuje u maju.

“To je dodatna šansa za Srbiju i Crnu Goru da saradnjom doprinesemo boljoj budućnosti u ovoj oblasti i prodiskutujemo o inovativnim rješenjima, shodno savremenim post COVID trendovima”, izjavio je Milatović.

On je poručio da će upravo ta rješenja učiniti region otpornijim na sve izazove koji slijede.

Bonus video: