Savić: Ko sumnja, daću dokumentaciju na uvid

"Niti sam imao, niti danas primam basnoslovnu zaradu, niti sam bio dio nekadašnjeg menadžmenta, niti samo otvorio bolovanje u namjeri da nanesem štetu bilo kome, a ponajmanje Plantažama"

5421 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Povodom teksta “Epidemija spornih bolovanja” koji je u “Vijestima” objavljen 28. marta reagovao je bivši šef kontrole kvaliteta u toj firmi Svetozar Savić koji tvrdi da je na maliciozan i netačan način pomenut u tekstu i čije reagovanje prenosimo.

”U objavljenom tekstu iznesene su sumnje u zloupotrebu bolovanja i među navedenim zaposlenima je i moja malenkost. Zato je ovo obraćanje napisano isključivo u moje ime. Rukovodstvo Plantaža posegnulo je za iznošenjem u javnost sumnji čija vjerodostojnost još nije dokazana i za tako nešto treba da snose odgovornost. Navodeći moje ime i prezime, targetirali su me kao osobu čije je bolovanje sporno i fingirano, te da je moja namjera isključivo bila očuvanje visine ličnog primanja, uz dodatno etiketirane da sam zbog ljutnje otvorio bolovanje, a sve u cilju nanošenja štete Plantažama. Niti sam imao, niti danas primam basnoslovnu zaradu, niti sam bio dio nekadašnjeg menadžmenta, niti samo otvorio bolovanje u namjeri da nanesem štetu bilo kome, a ponajmanje Plantažama.

Ako postoje opravdani razlozi ili sumnje u određene zloupotrebe, insistiram da se izvrši uvid u moju medicinsku dokumentaciju. A za ovako blaćenje mene i moje porodice očekujem da oni koji su dostavili ovakve podatke Vijestima, za to i odgovaraju.

Konačno, ovakvo javno stigmatiziranje, kada sam ja u pitanju, kolege rukovodioci moraće da dokažu na sudu, a za mene neće predstavljati nikakvu satisfakciju finansijska odšteta, koju ću tražiti za povredu časti i ugleda, već jedino i samo okončanje bolovanja i povratak na posao.

Bonus video: