Milion eura prihoda od 80.000 gostiju

Iz preduzeća Skijališta Crne Gore navode da je za nepunih 100 dana ski-centar na Bjelasici posjetilo 80 hiljada gostiju i da je prodato oko 35 hiljada ski-pasova i oko 4.000 karata za panoramsku vožnju žičarom

25382 pregleda 231 reakcija 39 komentar(a)
Duplo više gostiju nego lani, tvrde u Skijalištima, Foto: Kolašin 1600
Duplo više gostiju nego lani, tvrde u Skijalištima, Foto: Kolašin 1600

Nedavno završena zimska turistička sezona na državnom Ski-centru Kolašin 1600 bila je rekordna, duplo bolja od prethodne, i donijela je prihod milion eura.

Iz preduzeća Skijališta Crne Gore navode da je za nepunih 100 dana ski-centar na Bjelasici posjetilo 80 hiljada gostiju i da je prodato oko 35 hiljada ski-pasova i oko 4.000 karata za panoramsku vožnju žičarom do vrha Troglava.

Pomoćnica izvršnog direktora za komercijalno-marketinške poslove Nataša Pajović podsjetila je da je sezona počela 18. decembra prošle godine, a da je, “usljed nepovoljnih vremenskih uslova krajem marta”, zvanično završena 3. aprila.

”Do tog datuma, na Ski-centru Kolašin 1600 imali smo ukupno 98 skijaških dana na stazama uz žičaru K8. Upravo završenu sezonu, obilježilo je i otvaranje žičare K7, koja je objedinila skijašku infrastrukturu na Bjelasici. Staze uz žičaru K7 bile su u funkciji ukupno 42 dana. Računajući od februara 2019. godine, kada je Ski-centar otvoren, ove zimske turističke sezone ostvarili smo rekordne rezultate, kako u broju posjetilaca, tako i u ostvarenom prihodu”, kazala je ona za “Vijesti”.

Istakla je da je to postignuto zahvaljujući “dobroj pripremi i velikom zalaganju svih zaposlenih, menadžentu Skijališta Crne Gore predvođenom izvršnim direktorom Đurom Miloševićem, kao i najbitnijom novinom - otvaranje žičare K7. Tom žičarom je, ističe, Crna Gora je dobila ski-centar konkurentan ski-centrima u regionu.

Zatvaranje skijaških staza neće zatvoriti i vrata Ski-centra Kolašin 1600, a očekivanja od međusezone su ambiciozna. Kažu da se uzdaju u uspješnu međusezonu i goste sa zapadnevropskog tržišta.

Kolašin 1600
foto: Kolašin 1600

”Restoran Troglava je i dalje otvoren za sve zainteresovane posjetioce i goste. U saradnji sa TA Gold travel, tokom međusezone, odnosno sve do početka juna, na Ski-centru imaćemo goste iz Velike Britanije, Francuske i Njemačke, koji borave u hotelima na primorju. Aktivno smo radili na uspostavljanju mogućnosti cjelogodišnjeg turizma i nadamo se da smo, s ovim grupama, na dobrom putu da Kolašin pozicioniramo na mapu nezaobilaznih destinacija tokom cijele godine”, istakla je Pajović.

Restoran na Troglavi do ljeta

Već se radi, objašnjavaju u Skijaliština, na pripremi ljetnje turističke sezone, tokom koje će svim gostima na raspolaganju biti panoramska vožnja žičarom, ugostiteljske usluge restorana i cafe-bara Troglava… Najmlađi posjetioci moći će da se zabavljaju u igraonici “Bambi”, na otvorenom. Ipak, najveća atrakcija, obećavaju u tom preduzeću, biće novi ugostiteljski objekat u blizini izlazne stanici žičare Troglava.

”U planu je izgradnja ugostiteljskog objekata na lokaciji izlazne stanice žičare Troglava, na 2.035 metara nadmorske visine, koji će, sigurni smo, biti velika atrakcija za sve ljubitelje netaknute prirode. Kako bismo obogatili ponudu tokom ljetnje sezone, već pripremamo razne sadržaje, a neki od njih su i sajam automobila, košarkaški turnir, Bjelasica Ultra Trail maraton (raznih kategorija i težina). Novina predstojećeg ljeta biće i turnir u teqballu, koji je i imao svoju premijeru na Ski-centru u zimskom periodu”, najavljuje Pajović.

Besplatno za oko hiljadu osnovaca sa sjevera

U Skijalištima ističu da su posebno ponosni zbog činjenice da je Ski-centar Kolašin 1600 minulih mjeseci posjetilo hiljadu školaraca iz Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja, Andrijevice, Berana i Petnjice, koji su dobili priliku da se oprobaju u skijanju i sankanju. Iz Skijališta naglašavaju da im je obezbijeđeno besplatno korišćenje trake za početnike, skijaška oprema i časovi skijanja.

Navode da su skijalište posjetila i djeca žrtve porodičnog nasilja, kao i štićenici dječjeg doma “Mladost” iz Bijele i da su za njih obezbijedili sanke, tople napitke i obroke.

Protekla zima, podsjećaju iz Skijališta, bila je bogata brojnim događajima na i van skijaških staza.

”Kompanija Porto Montenegro je organizovala Superyacht Winter Games na našem Ski-centru, već treću godinu zaredom. Prvi put ove sezone, na Ski-centru Kolašin 1600 organizovana su FIS i KUP takmičenja, kao i treninzi reprezentativaca Crne Gore i škole skijanja u organizaciji ski-klubova. Takođe, prvi put tokom februara i marta organizovan je ‘Bijeli dan’ za sve zainteresovane školarce osnovnih škola iz sjevernih opština Crne Gore”, navodi Pajović.

Bonus video: