Vlada opredijelila 400.000 eura za podsticajne mjere u turizmu

Cilj usvojenog Programa obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta

6035 pregleda 40 reakcija 4 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu, kojim je opredijeljeno 400.000 eura kroz četiri mjere podrške.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja saopšteno je da je cilj usvojenog Programa obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

Program uključuje četiri mjere podrške radi obezbjeđivanja visokokvalitetnog turizma u skladu sa strateškim dokumentima.

Iz Ministarstva su naveli da se prva mjera odnosi na organizovanje manifestacija/festivala za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 140.000 eura.

“Druga mjera se odnosi na unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 50.000 eura. Mjera tri se odnosi na unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 60.000 eura“, precizira se u saopštenju.

Mjera četiri se odnosi na razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 150.000 eura.

Sredstva za podsticajne mjere dodjeljuju se putem javnih poziva koje će uskoro raspisati Ministarstvo ekonomskog razvoja. Javni pozivi će sadržati sve informacije koje se odnose na načine prijave, potencijalne korisnike sredstava, ali i uslove pod kojima će svaka od mjera biti realizovana.

Bonus video: