Đukić kandidat za direktora UPC

Doskorašnjoj šefici UPC Mileni Petričević polugodišnji v. d. mandat je istekao 21. aprila, a da Vlada nije imenovala novog direktora, vršioca dužnosti ili ovlastila nekoga ko bi privremeno upravljao tom važnom institucijom

14562 pregleda 25 komentar(a)
Od 21. aprila UPC bez šefa: Sjedište UPC, Foto: BORIS PEJOVIC
Od 21. aprila UPC bez šefa: Sjedište UPC, Foto: BORIS PEJOVIC

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić dostavio je Vladinoj Komsiji za kadrovska pitanja predlog da se Jelena Đukić imenuje za direktorku Uprave prihoda i carina.

Đukić je vršilac dužnosti (v.d.) pomoćnika diretora UPC za sektor u oblasti naplate. Ona je za izbor na tu poziciju predložena po sprovedenom javnom konkursu koji je raspisan 7. marta, nakon što je odlazećoj Vladi izglasano nepovjerenje u parlamentu.

”Vijesti” su početkom marta objavile informaciju iz nezvaničnih izvora da je Đukićka moguća nasljednica Petričevićke.

foto: Vijesti

Doskorašnjoj šefici UPC Mileni Petričević polugodišnji v. d. mandat je istekao 21. aprila, a da Vlada nije imenovala novog direktora, vršioca dužnosti ili ovlastila nekoga ko bi privremeno upravljao tom važnom institucijom. Više pravnika kazalo je “Vijestima” da je Vlada napravila prekršaj, odnosno Ministarstvo finansija koje je Vladi zaključno sa 21. aprilom trebalo da predloži riješenje za tu poziciju.

Povezani članci

22. April 2022.

Uprava prihoda i carina od danas bez direktora

Nova Vlada bi trebalo da bude izabrana u četvrtak 28. aprila, a ako Đukićku bude izbrala odlazeća Vlada novoj izvršnoj vlasti bi se otežao izbor svog predstavnika na čelo jedne od najznačajnijih državnih institucija.

Bonus video: