Treći oglas za plac Plantaža: Nova cijena za deset odsto niža nego na prethodnom pozivu

Ovo zemljište se nalazi u blizini novog mosta Luča i pored nove jugozapadne obilaznice, koja spaja magistralni put kroz Donju Goricu sa magistralom kod Kombinata aluminijuma

4992 pregleda 0 komentar(a)
Prodajom viška imovine vraćaju stare dugove i spašavaju se stečaja: Upravna zgrada Plantaža, Foto: SAVO PRELEVIC
Prodajom viška imovine vraćaju stare dugove i spašavaju se stečaja: Upravna zgrada Plantaža, Foto: SAVO PRELEVIC

Kompanija “Plantaže” raspisala je treći javni poziv za prodaju zemljišta površine 35,1 hiljadu kvadratnih metara u Donjoj Gorici u Podgorici, sa najnižom početnom cijenom od 3,92 miliona eura.

Početna cijena je niža za 10 odsto nego na drugom pozivu.

Na prvom pozivu za prodaju ove nekretnine, koji je bio raspisan početkom marta, početna cijena je bila 4,9 miliona eura.

Ovo zemljište se nalazi u blizini novog mosta Luča i pored nove jugozapadne obilaznice, koja spaja magistralni put kroz Donju Goricu sa magistralom kod Kombinata aluminijuma.

”Plantaže” su već duže u velikim problemima zbog naslijeđenih dugova iz perioda bivše uprave, velikog broja sudskih sporova iz ranijeg perioda i od bivšeg menadžmenta, kao i smanjenja prodaje u protekle dvije godine zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera koje su zabranjivale svadbe, ograničavale rad ugostiteljskih objekata i smanjile broj turista, što je sve negativno uticalo na promet ove kompanije.

I pored najava kompanija nije dobila državnu pomoć niti je bivša Vlada obavila planiranu dokapitalizaciju, zbog čega je menadžment popisao višak imovine koja se sada ne koristi kako bi njenom prodajom stabilizovao poslovanje i spasio kompaniju od stečaja.

Ponude za kupovinu ove parcele se mogu dostavljati do 13. maja, kada će biti otvorene. Rok za uplatu kupoprodajne cijene je 60 dana.

Prije dva dana “Plantaže” su oglasile i poziv za prodaju putem usmenog javnog nadmetanja za pet parcela na Marezi, pored restorana Knjaz, ukupne površine od 10.949 kvadratnih metara, sa najnižom početnom ukupnom cijenom od 930.000 eura.

Rok za podnošenje prijava je 10. maj, dok će se javno nadmetanje održati u upravnoj zgradi 16. maja.

Bonus video: