DRI će razmotriti zahtjev "Džek pota"

Predstavnici” Džek pota” u dopisu upućenom predsjedniku Senata DRI Milanu Daboviću, traže da nad ovim “javnopravnim organima izvrši reviziju zakonitog postupanja u postupcima prema toj podgoričkoj kompaniji, u cilju zaštite njenih prava, interesa i imovine"

13057 pregleda 10 komentar(a)
Zahtjev u DRI stigao 20. aprila (ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Zahtjev u DRI stigao 20. aprila (ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Državna revizorska instititucija (DRI) će zahtjev kompanije “Džek pot” u vezi sa vršenjem revizije nad zakonitošću postupanja više državnih organa razmotrititi i obavijesti kompaniju blagovremeno u vezi sa tim pitanjem.

Kompanija “Džek pot”, članica Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS), pozvala je DRI da obavi reviziju postupanja Vlade i Ministarstva finansija i socijalnog staranja zbog, kako tvrde, štete nanijete budžetu.

”Preduzeće za priređivanje igara na sreću 'Džek pot' 20. aprila je dostavilo zahtjev za 'vršenje revizije nad zakonitošću postupanja i zakonitosti akata subjekata revizije Vlade Crne Gore, Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Uprave prihoda i carina, Sektora za igre na sreću, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija/Odeljenja upravne inspekcije i Zaštitnika imovinsko pravnih interesa'. Zahtjev preduzeća biće predmet razmatranja na nekoj od sjednica Senata. DRI će povodom razmatranja predmetnog zahtjeva blagovremeno obavijestiti podnosioca zahtjeva”, kazali su “Vijestima” iz DRI.

Predstavnici” Džek pota” u dopisu upućenom predsjedniku Senata DRI Milanu Daboviću, traže da nad ovim “javnopravnim organima izvrši reviziju zakonitog postupanja u postupcima prema toj podgoričkoj kompaniji, u cilju zaštite njenih prava, interesa i imovine”.

Oni traže reviziju i zbog zaštite prava, interesa i imovine Crne Gore, koje država ostvaruje isključivo preko preduzeća kojima su prenijeta prava obavljanja djelatnosti igara na sreću putem koncesije.

”Džek pot” je pisao DRI zbog potupanja nadležnih u vezi sa zahtjevom za koncesiju za priređivanje igara na sreću u kazinu hotela “Falkenštajner” u Bečićima.

Bonus video: