sastao se sa ambasadorkom bugarske u crnoj gori

Ibrahimović: Evropske integracije ostaju čvrst prioritet Vlade, podrška Bugarske potvrda dobrih odnosa

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je istakao i da predstoje tenderi za infrastrukturne projekte u kojima će bugarske kompanije željeti da učestvuju

5338 pregleda 5 komentar(a)
Foto: MKI
Foto: MKI

Evropske integracije Crne Gore ostaju čvrst prioritet nove Vlade, a direktni i tradicionalno dobri mehanizmi podrške sa strane partnerske Bugarske kao pouzdanog partnera samo su potvrda učvršćivanja dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Bugarske.

To je saopštio potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović nakon sastanka sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori NJ.E. Meglenom Plugčievom.

"Bugarska, kao prijateljska država koja podržava Crnu Goru na putu evropskih integracija, finansira projekte u Crnoj Gori u oblastima obrazovanja, zdravstva, ekologije i dr. Ponosna sam kao ambasador što mogu podijeliti da smo u posljednje tri godine finansirali osam projekata ukupne vrijednosti preko 300.000 eura u sjevernom dijelu Crne Gore, gdje je najveća potreba za pomoći“, rekla je Plugčieva.

Ibrahimović je tom prilikom istakao da predstoje tenderi za infrastrukturne projekte u kojima će bugarske kompanije željeti da učestvuju.

"Dokaz da Crna Gora ide pravim putem diktira i unutrašnja politika regionalnog razvoja, a mehanizmi sprovođenja, definisanje jasnih procesa i mjere koje će doprinositi povećanju produktivnosti diktiraće veći stepen razvijenosti Crne Gore u cjelini", saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Plugčieva je pozvala je Ibrahimovića u zvaničnu posjetu Bugarskoj, te da sa resorom za saobraćaj u Vladi Bugarske razmijeni dobre prakse i iskustva na putu ubrzanog konkretizovanja daljeg privlačenja bugarskih investitora za još intenzivnijim ulaganjima u privredu Crne Gore.