"Postoje potencijalno interesantni projekti na sjeveru Crne Gore"

Investicije jasan pokazatelj interesovanja

Neđeši je na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Ervinom Ibrahimovićem, kazao da je pozicija potpredsjednika za regionalni razvoj veoma važna i da su iskustva mađarskih kompanija vezana za poslovanje u Crnoj Gori pozitivna

7585 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me/ Bojana Ćupić
Sa sastanka, Foto: Gov.me/ Bojana Ćupić

Investicije koje se i u ekonomski i zdravstveno izazovnim vremenima i dalje okreću ka crnogorskom tržištu jasan su pokazatelj zainteresovanosti mađarskih kompanija za dalja ulaganja, saopštio je ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Jožef Neđeši.

Neđeši je na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Ervinom Ibrahimovićem, kazao da je pozicija potpredsjednika za regionalni razvoj veoma važna i da su iskustva mađarskih kompanija vezana za poslovanje u Crnoj Gori pozitivna.

Ibrahimović je saopštio da ga raduje činjenica da postoji zainteresovanost mađarskih hotelijera za razvojne planove nove Vlade i u tom smislu ponudio podršku i logistiku u organizovanju susreta zainteresovanih strana.

„Postoje potencijalno interesantni projekti na sjeveru Crne Gore, a kao što sam istakao više puta do sada, moramo se snažnije orijentisati ka razvoju sjeverne regije“, poručio je Ibrahimović.

On je dodao da integracija Crne Gore u međunarodnu zajednicu ostaje čvrst prioritet nove Vlade, a da su direktni i tradicionalno izuzetni mehanizmi podrške Mađarske kao pouzdanog partnera, samo potvrda učvršćivanja dobrih bilateralnih odnosa.

Sagovornici su razgovarali i o planovima crnogorske Vlade u oblasti energetike uz konstataciju da bez energetske stabilnosti nema ni ekonomske.

Oni su se složili da Crna Gora raspolaže ogromnim potencijalima u oblasti zelenih izvora energije čemu će se resor kapitalnih investicija posebno posvetiti u narednom periodu.

“Svjesni koliko je značajan razvoj saobraćajne infrastrukture, posebno kada se govori o neiskorišćenim kapacitetima Luke Bar, unapređenju i modernizaciji željezničkog saobraćaja uz podršku međunarodnih partnera radićemo na realizaciji razvojnih projekata”, navodi se u saopštenju.