Šekarić: Nikšić raspolaže velikim investicionim potencijalima koje treba iskoristiti u narednom periodu

"Agencija će prezentovati biznis-zone u Nikšiću potencijalnim investitorima, kako stranim tako i domaćim. Već smo obavili razgovore sa brojnim investitorima, koji su zainteresovani za ulaganja u vaš grad. Smatramo da Nikšić raspolaže značajnim resursima koje trebe iskoristiti", kazala je predstavnica Agencije za investicije Crne Gore Irena Vučić

3240 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Nikšić raspolaže velikim investicionim potencijalima koje treba iskoristiti u narednom periodu, kazala je sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Opštine Nikšić, Jelena Šekarić, tokom sastanka sa predstavnicima Agencije za investicije Crne Gore, Irenom Vučić i Markom Bajagićem.

"U Nikšiću već postoji biznis-zona ’Istok’ u okruženju Željezare, a u toku je i priprema dokumentacije za biznis-zonu ’Gračanica’. Nakon što Elektroprivreda Crne Gore završi projekat uređenja korita rijeke Gračanice, u pojasu od magistralnog puta do mosta na Gračanici, koji zahvata površinu od oko 150 000 m2, podijeljenih na 14 parcela, Opština Nikšić će biti u mogućnosti da oformi biznis-zonu ’Gračanicu’", istakla je Šekarić.

Irena Vučić je istakla da Agencija po prvi put pravi bazu svih lokacija za biznis-zone na nivou Crne Gore.

"Agencija će prezentovati biznis-zone u Nikšiću potencijalnim investitorima, kako stranim tako i domaćim. Već smo obavili razgovore sa brojnim investitorima, koji su zainteresovani za ulaganja u vaš grad. Smatramo da Nikšić raspolaže značajnim resursima koje trebe iskoristiti", kazala je Vučić.

Agencija, kako stoji u saopštenju za javnost, se bavi mapiranjem kao i izradom video-materijala, kataloga, brošura i prezentuje biznis-zone na sajtu, Jutjubu i poslovnoj mreži linkedin.

Sastanku su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Đorđije Manojlović sa saradnicima.

Bonus video: