CGO: I EPCG i CEDIS finansiraju neregistrovani portal IN4S

"EPCG od 1. novembra 2021. uplaćuje 600 eura bez PDV-a mjesečno portalu IN4S za objavu banera, a CEDIS od 2. marta 2022. mjesečno 338 eura sa PDV-om (280 eura bez) portalu IN4S za slične usluge"

4573 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je "da Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i CEDIS finansiraju neregistrovani portal IN4S".

"I EPCG i CEDIS imaju potpisane ugovore sa neregistrovannim portalom IN4S. EPCG od 1. novembra 2021. uplaćuje 600 eura bez PDV-a mjesečno portalu IN4S za objavu banera, a CEDIS od 2. marta 2022. mjesečno 338 eura sa PDV-om (280 eura bez) portalu IN4S za slične usluge", objavio je CGO na Tviteru

CGO je pozvao "kadar Demokrata u tim javnim preduzećima - Nikolu Rovčanina (EPCG) i Vladimira Čađenovića (CEDIS), koji su potpisali te ugovore da ih raskinu".

"Jer javni novac dodjeljuju portalu koji nije registrovan u skladu za crnogorskim zakonima, a često krši i Kodeks novinara Crne Gore", poručuje CGO.

Iz ove NVO dodaju da "prizemne lične kvalifikacije, besmilice i neistine portala IN4S ne mogu sakriti ove činjenice".

"Centar za građansko obrazovanje ponovo podvlači da portal IN4S ima pravo na svoju uređivačku politiku, ali i obavezu da poštuje važeće zakone države Crne Gore i Kodeks novinara Crne Gore", zaključuje CGO.

Bonus video: