Budimir Mugoša u timu Jokovića

Mugoša je inženjer stočarstva i privatni stočar, kao i nekadašnji ministar poljoprivrede u prelaznoj vladi iz 2016. godine, koja je trajala četiri mjeseca

26323 pregleda 47 komentar(a)
Mugoša na jednom od skupova poljoprivrednika, Foto: SAVO PRELEVIC
Mugoša na jednom od skupova poljoprivrednika, Foto: SAVO PRELEVIC

Član Predsjedništva SDP-a Budimir Mugoša biće novi državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, potvrđeno je “Vijestima” iz resora kojim rukovodi Vladimir Joković (SNP), a očekuje se da Vlada danas potvrdi njegovo imenovanje.

Mugoša je inženjer stočarstva i privatni stočar, kao i nekadašnji ministar poljoprivrede u prelaznoj vladi iz 2016. godine, koja je trajala četiri mjeseca.

On je saslušavan prošle godine u okviru akcije Specijalnog državnog tužilaštva u aferi “Abu Dabi”, odnosno dodijeljivanja povoljnih kredita iz ovog fonda. Mugoša je tada izjavio da podržava akciju SDT-a, kao i da je spreman da sarađuje sa nadležnim i pomogne u rasvjetljavanju i utvrđivanja pune istine u tom slučaju.

Mugoša je oštro kritikovao rad prethodnog Ministarstva poljoprivrede i bio je jedan od predvodnika grupe stočara koji su dolazeći na traktorima protestovali ispred Skupštine i ministarstva.

Jednom prilikom je ušao i u polemiku sa prethodnim premijerom Zdravkom Krivokapićem, koji je komentarišući proteste stočara kazao da zasigurno zna da ima vrlo časnih poljoprivrednika, ali i onih koji su dirigovano došli na okupljanja. Mugoša je odgovorio da je sve što ima u životu sam stvorio radom u poljoprivredi ili naslijedio od oca, a da mu je politika samo uzimala, prije svega mir, ali i u materijalnom i profesionalnom smislu.

Bonus video: