Milatović: Prethodna Vlada pripremila uputstvo za isplatu naknada za novorođenčad

On je objavio dokument o navodnom uputstvu koji ne sadrži nijedan potpis, pečat ili djelovodni broj resornog ministarstva

12216 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je danas da nijesu tačni navodi ministra finansija Aleksandra Damjanovića i da je prethodna Vlada pripremila uputstvo u vezi sa novčanim davanjima za novorođenčad.

Milatović je objavio dokument o navodnom uputstvu koji ne sadrži nijedan potpis, pečat ili djelovodni broj resornog ministarstva.

"Uputstvo je pripremljeno od strane radne grupe još krajem aprila, a kao rezultat zaključka prethodne Vlade. Međutim, od tada do danas se ništa nije uradilo, iako se morao sprovesti zaključak prethodne Vlade. Postavlja se pitanje za sadašnju Vladu zašto implementacija nije počela 4. maja kako je bilo predviđeno preko centara za socijalni rad", naveo je Milatović u reagovanju.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je danas da će Vlada da isplati jednokratni novčani iznos za novorođenčad, u skladu sa odlukom bivše administracije.

Kazao je da bivša Vlada nije donijela uputstvo niti realizovala tu obavezu, u skladu sa odlukom od 8. aprila.

Milatović je objasnio da je odlukom Vlade naknada od 1.000 ili 500 eura predviđena da bude dodatna na 116 eura koliko je sada predviđeno Zakonom o dječjoj zaštiti, zbog važnosti teme za razvoj Crne Gore.

"Pozivam sadašnju Vladu da prestane sa demagogijom i počne da sprovodi stvari u korist životnog standarda gradjana", kazao je Milatović.

Bonus video: