Vlada birala UO Montecarga: Član iz DF ostaje, iz Demokrata ispada

Brajović je funkcioner Nove srpske demokratije i bivši odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Gradske opštine Golubovci, a trenutno je i predsjednik odbora Montekarga

24167 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici predložila redovnoj Skupštini akcionara državne kompanije „Montecargo“ da za članove Odbora direktora izabere: Miroslava Brajovića, Žarka Pušicu, Vladanu Lompar i Djoku Dedivanaja.

Brajović je funkcioner Nove srpske demokratije i bivši odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Gradske opštine Golubovci, a trenutno je i predsjednik odbora Montekarga.

Lompar je potpredsjednica cetinjske URE, dok je Dedivanaj član Albanske alternative, a Pušica Demokratske partije socijalista (DPS).

Dosadašnji članovi odbora direktora Montekarga su: Brajović (predsjednik) i članovi Slobodan Đukić (DF), Dejan Konatar (Demokrate), Marinko Medojević (Pokret za promjene), koji su predstavnici državnog kapitala i Veselin Kovač, kao predstavnik manjinskih akcionara.

Tokom rasprave na sjednici Vlade izdvojena su tri mišljenja.

Raško Konjević ocijenio je da barem dvoje ne mogu da odgovore zadatku zaštite državnog kapitala i pitao zašto su predloženi ljudi koji su već bili u Montekargu, a ako rezultati nisu bili adekvatni.

Jedna biografija, kako je naveo, pokazuje da je završen fakultet u regionu, a da je osoba od 1985. do danas na radnoj poziciji konduktera.

Kod drugog člana državnog kapitala koji će upravljati Montekargom navodi se da je uspješni ugostitelj.

"Da mi neko objasni kakve veze ima ugostitelj sa upravljanjem Montekargom, ja to ne mogu da povežem”, rekao je Konjević i kazao da za to nće glasati.

Pozvao je ministra Kovača da ga javno podrži.

"Za dogovor jesam, ali da kondukter i ugostitelj, uz dužno poštovanje tih profesija, ja mislim da ne treba da budu predstavnici državnog kapitala, jer očigledno je da nemaju dovoljno znanja i iskustva. Ako je nekom kondukteru neka politička struktura zalog da može da ostane na tom mjestu, možemo da otvorimo i to pitanje”, kazao je Konjević.

Abazović je kazao da ne želi da se ta tema pretvori u političku pozornicu.

“Nije baš da je i u prethodnom periodu bilo drugačije”, dodao je Abazović

Bonus video: