Vučinić: Vlada da pomogne rješavanju teške situacije u kojoj se nalaze penzioneri

On je ocijenio da su penzioneri kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva "predugo na margini društva", a da je za njih u Radničkoj partiji i više nego porazno što većina ne može dostići ni trećinu potrošačke korpe

5383 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Radnička partija saopštila je da će podržati protest penzionera sa sjevera, najavljen za 11. jul u Bijelom Polju.

Oni su apelovali na Vladu Crne Gore da pomogne rješavanju "vrlo teške situacije" u kojoj se nalaze penzioneri u Crnoj Gori.

"Veliki broj penzionera sa najnižim primanjima, živi na rubu egzistencije zbog dugogodišnjeg veoma lošeg odnosa države prema njima, što je sada dodatno pogoršala inflacija sa kojom se suočavamo, i koja će, sva je prilika, biti sve veća", kazao je predsjednik partije Maksim Vučinić.

On je ocijenio da su penzioneri kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva "predugo na margini društva", a da je za njih u Radničkoj partiji i više nego porazno što većina ne može dostići ni trećinu potrošačke korpe.

Vučinić ističe da se ozbiljnost države ogleda u dostojanstvenom životu penzionera, a da mi moramo našim penzionerima obezbijediti da u sigurnosti prožive starost.

"To se može organizovati finansijskom potporom ali i raznim programima podrške. Ipak, najvažnije je sistemski riješiti pitanje penzionera i obezbijediti im pristojan život i satisfakciju za decenije rada koji su uložili u razvoj naše države", saopštio je on.

Dodaje i da brine što umjesto rješenja, Vlada najavljuje teške mjesece za sve građane.

"To znači da će penzioneri koji su najranjivija kategorija dodatno biti ugroženi, pa se nameće pitanje da li će izdržati? U tim teškim mjesecima koje nam Vlada predviđa, mora postojati rješenje za penzionere. Država se mora okrenuti njima a naročito onim sa najnižim primanjima koji će teško moći da istrpe, ovoliki rast cijena. Vrijeme je da se glas penzionera čuje", rekao je Vučinić.

U saopštenju ističe i da će za probleme te ugrožene socijalne kategorije Radnička partija biti potpuno otvorena i da pružaju "iskrenu podršku penzionerima".

Bonus video: