Trajekt skuplji od 1. jula

Cijena za motocikle iznosiće 2,5 eura, a za automobile i putnička kombi vozila pet euta. Iz Pomorskog saobraćaja kazali da je poskupljenje prevoza uslovljeno promjenom cijena goriva, iako ova kompanija već godinama kupuje gorivo oslobođeno akciza i carina

11820 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Trajekt
Foto: Trajekt

Cijene usluga prevoza trajektom na relaciji Kamenari-Lepetane i obratno biće povećane od 1. jula, saopšteno je iz Pomorskog saobraćaja.

Iz ove kompanije su rekli da je do povećanja došlo usljed opšteg rasta cijena, koji je naročito izražen u posljednjih godinu.

“Korekcija cijena će se obaviti u odnosu na aktuelni cjenovnik, koji je u primjeni od aprila 2012. godine, odnosno za mala putnička vozila od januara 2013. godine”, navodi se u saopštenju.

Cijene usluga prevoza za pješake i bicikla neće se mijenjati, odnsono za pješake prevoz ostaje besplatan, dok će biciklisti, kao i do sada, plaćati jedan euro.

Od 1. jula, kazali su, cijene usluga trajektnog prevoza za motocikle iznosiće 2,5 eura, a za mala putnička vozila odnosno automobile i putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sjedišta, koji su uz to jednaki ili kraći od pet metara, pet eura.

Cijena karte za automobile sa prikolicom i putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sjedišta koja su uz to duža od pet metara, koštaće 9,3 eura, a za teretna kombi vozila, putnička kombi vozila i minibuseve sa više od 8+1 do i zaključno sa 22+1 sjedišta i kamione nosivosti do pet tona 10,5 eura.

Karta za kamion preko pet tona, kombi (putnički i teretni) sa prikolicom, kamion do pet tona sa prikolicom koštaće 14,5 eura, a za autobuse 17,5 eura.

Šleperi i prikoličari, autobusi sa prikolicom plaćaće prevoz 25,5 eura, a specijalna vozila sa gabaritima van standarda 29 eura.

Iz Pomorskog saobraćaja su rekli da, iako su, u kontinuitetu, ulagali napore da do neminovne promjene cijena ne dođe ove godine, najnovije poskupljenje goriva, uz konstantan rast drugih troškova poslovanja od 2012, odnosno 2013. godine, doveli su do toga da je dugo odlagano poskupljenje cijena trajektnog prevoza postalo neizbježno, u cilju očuvanja stabilnosti poslovanja i kvaliteta njihovih usluga.

Pomorski saobraćaj već godinama kupuje gorivo oslobođeno akciza i carina - kao strane jahte donedavno.