Raičević: Dug let nacionalne kompanije u dugove i pljačku

"Zato sada kada uz dugove padaju i maske aktera još jednog neozbiljno voluntarističkog poduhvata, krajnje je vrijeme da se uz polemike aktera višegodišnjih dugova, pokrenu ozbljne tužilačke inicijative o tome kako je nastala i produbljivala se ova dužničko - pljačkaška rupa bez dna"
62 pregleda 21 komentar(a)
Tina Raičević, Foto: Demos
Tina Raičević, Foto: Demos
Ažurirano: 11.10.2017. 14:32h

Umjesto rasprave o još uvjek anonimnim licima koja su uz ekonomske privilegije učestvovala u skandaloznom bilansu Montenegro erlajnsa, javnost očekuje konkretan bilans finansijske katastrofe nacionalne avio kompanije smatra članica GO Demosa Tina Raičević.

Ona je saopštila da to prije svega očekuju građani jer će se na "njihova leđa prebaciti još jedan finansijski teret koji je uzrokovala neodgovorna i nekontrolisana vlast".

"Povremeni pokušaj vlade da opravde ogromne gubitke koje su zajedno stvorili vlada i rukovodstvo kompanije, obrazloženjem da i druge države ekonomski pomažu nacionalne komapanije u stveri je samo demagoški odgovor i to sa pretenzijom da se nastavi sa crnom rupom dugova. Makar bilo i tačno da pojedine države pomažu nacionalne kompanije, to ne znači da one to čine poput crnogorske vlade bez temeljne analiza stanja i predloga racionalizacije kompanije", kazala je Raićević.

Članica GO Demosa dodaje da se ovako nastavlja "rasipništvo koje od početka krasi nacionalnu kompaniju".

"To, između ostalog, potvrđuje neracionalana organizacija i ogroman broj zaposlenih. Sve to uz paradiranje kadrova iz vladajućih struktura koje su proizvodili dugove kompanije, dodajući i svoje nemale troškove koji su išli pojedincima i strankama. Zato sada kada uz dugove padaju i maske aktera još jednog neozbiljno voluntarističkog poduhvata, krajnje je vrijeme da se uz polemike aktera višegodišnjih dugova, pokrenu ozbljne tužilačke inicijative o tome kako je nastala i produbljivala se ova dužničko - pljačkaška rupa bez dna. Sve to i kao osnova za konačno ozbiljno vladino suočavanje sa ogromnim problemom koji je ,kao i uvjek u režiji nekontrolisane vlasti, bio na štetu građana Crne Gore", kazala je Raičević.

Bonus video: