Radnička partija: Imenovanje Vukovića sunovrat, najveći rezultat mu je dovođenje preduzeća pred stečaj

"Za vrijeme njegovog mandata investicije ovog preduzeća svedene su na nula eura, uprkos tome što već godinama bio spreman kredit od evropskih banaka u iznosu od šest miliona od kojih su tri miliona grant, a tri miliona vraća preduzeće", saopštili su iz te partije

2808 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Imenovanje Milorada Vukovića za člana borda direktora Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) značio bi potpuni sunovrata ovog preduzeća, smatraju iz Radničke partije.

Oni navode da predlog Demokratske partije socijalista (DPS) da Vuković zauzme tu poziciju jasno pokazuje njihovu težnju da "završe započeto, odnosno da unište i najmanju mogućnost da se ovo preduzeće oporavi, te da poharaju i ono minimalno što je od njega ostalo".

Da je ovakav predlog potpuno "besmislen i da bi imao fatalne posljedice", iz te partije poručuju da potvrđuju i "poslovni uspjesi pomenutog gospodina".

U svom saopštenju su naveli i kratak osvrt na dosadašnji rad Vukovića, a u cilju podsjećanja javnosti, ali i Vlade koja će odlučiti o njegovom izboru. To je, kako kažu, dovoljna argumentacija za odbijanje "ovog apsurnog predloga DPS-a".

"Naime, Vuković je bio na mjestu izvršnog direktora OŽVS-a od njegovog osnivanja 2010. godine pa sve do prošle godine. Najveći rezultat koji je postigao za vrijeme svog mandata i po kom će ostati upamćen je dovođenje preduzeća pred stečaj! Takođe, kada su kupljeni CAF vozovi iz Španije, Vuković je uspio da ovo preduzeće učini neodrživim i prouzrokuje višemilionsku štetu time što je za čak nula eura ustupio najveću imovinu odnosno halu i servis električnih vozova željezničkom prevozu", piše u saopštenju Radničke partije.

Istakli su i da je Ugovor o ustupanju posla "i dalje na snazi".

"Za vrijeme njegovog mandata investicije ovog preduzeća svedene su na nula eura, uprkos tome što već godinama bio spreman kredit od evropskih banaka u iznosu od šest miliona od kojih su tri miliona grant, a tri miliona vraća preduzeće", saopštili su oni.

Dug ovog preduzeća, kako navode, dostigao je skoro pet miliona, od čega je samo "poraznija činjenica da su od toga četiri miliona samo za poreze i doprinose zaposlenima, što je po novom zakonu krivično djelo".

"Na kraju, nije ni potrebno posebno isticati da je od ovog preduzeća Vuković napravio partijsku bazu, kako to priliči partiji iz koje dolazi. Apelujemo na Vladu Crne Gore da stane na put ovom bezumlju, te da svoje đelovanje usmjeri kad popravljanju jako loše situacije, a ne ka potpunom uništenju koje je nemininovno ako ovakvi ljudi budu na funkcijama", zaključuje se u njihovom saopštenju.

Bonus video: