Tičić: Zakašnjela reakcija Abazovića i slijeganje ramenima na sunovrat sezone

"Upravo današnje stanje posljedica je činjenice da je naša opština bila nespremna i ostavljena bez kvalitetne pripreme turističke sezone, a što će nam nažalost najbolje pokazati sami rezultati nakon njenog završetka"

5269 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Konstatacija premijera Dritana Abazovića da je turistička sezona u Budvi ispod očekivanog nivoa, zakašnjela je reakcija i bespomoćno slijeganje ramenima prvog čovjeka Vlade koji je i sa pozicije vicepremijera u prethodnoj, mogao i morao uraditi više da naša opština ne doživi ovakav sunovrat, naveo je u saopštenju lider budvanskog odbora DPS-a Milan Tičić.

On je dodao da je sasvim očekivano da je sezona u Budvi ovakva kakva jeste.

"Jer je lokalna vlast od našeg grada napravila vašarište. Upravo je svojim brojnim regionalnim putašestvijama gdje je promovisao "etnički čistu" destinaciju, raspirivanjem nacionalizma, mržnje i sijanjem podjela, predsjednik Opštine Budva Bato Carević doprinio da sezona bude ovakva. Tako su gospoda iz DF uspjela da Budvu oslobode od turista sa emitivnih tržišta, ali ne i faktura sa otvaranja turističke sezone u našem gradu na kojoj su gosti samo za ulog izdvajali 145 eura, a za piće i hranu po stolu plaćao se propisani iznos ne manji od 1.600 eura”, naveo je Tičić.

Dodao je da "u opštem rasulu dok su predstavnici lokalne vlasti gledali kako i koliko da se "ugrade", otmu i što više prigrabe za sebe, Budva je samo propadala".

"Upravo današnje stanje posljedica je činjenice da je naša opština bila nespremna i ostavljena bez kvalitetne pripreme turističke sezone, a što će nam nažalost najbolje pokazati sami rezultati nakon njenog završetka. Zarad svih naših sugrađana, daljeg razvoja ali i opstanka opštine, Budva što hitnije treba novu vlast koja će joj vratiti atribut bisera Mediterana i prijestonice crnogorskog turizma", zaključio je Tičić.

Bonus video: