CGO: Majka Janka Odovića prihodovala od Ministarstva finansija 3.335 eura tokom njegovog mandata

"Prema dostupnim podacima, ona je zapošljena u Zavodu za zapošljavanje, u Birou rada Pljevlja, na poziciji samostalne savjetnice I", navodi se u saopštenju CGO-a

19941 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Majka Janka Odovića, Vildana Odović prihodovala je od Ministarstva finansija 3.335 eura za period od 18. marta 2021. do 1. aprila 2022, tj. tokom mandata Odovića kao državnog sekretara u Ministarstvu finansija.

To su saopštili iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) dodajući da im je Ministarstvo finansija dostavilo podatke koji se odnose na iznose i osnove naknada Vildani Odović.

"Vildana Odović je od Ministarstva finansija i socijalnog staranja tada prihodovala 3.335 eura, u mjesečnim iznosima od 250 eura, odnosno 125 eura. Prema dostupnim podacima, ona je zapošljena u Zavodu za zapošljavanje, u Birou rada Pljevlja, na poziciji samostalne savjetnice I", navodi se u saopštenju CGO-a.

Dodaju i da kako se navodi u rješenju Ministarstva finansija, nakon uvida u evidencije Službe za materijalno-finansijske, računovodstvene poslove i javne nabavke Ministarstva finansija, "Odović je u tom periodu bila angažovana na poziciji stručne saradnice u Komisiji za povraćaj i obeštećenje u Bijelom Polju".

"CGO ukazuje da su ovakvi slučajevi indikativan primjer raspolaganja državnim resursima u partikularnom interesu. CGO će nastaviti da dosljedno osvjetljava ilustrativne slučajeve, u nadi da će to biti instruktivno za institucije i donosioce odluka", saopštili su iz CGO-a.

Bonus video: