Milatović: Nekoliko brojki - kako bismo ubuduće spriječili propagandu Abazovića

"Ostavimo građanima da oni sude je li ovo iznad ili ispod njihovih očekivanja. U međuvremenu, do kraja ovog vašeg za Crnu Goru pogubnog mandata, koji će na radost gradjana doći uskoro, preporučujem da se više služite brojkama, a manje relaksiranim izjavama"

14729 pregleda 47 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je da hoće da pomogne sa nekoliko brojki kako bi se ubuduće spriječila, kako je rekao, propaganda premijer Dritana Abazovića.

On je reagovao nakon što je Abazović poručio "uzalud propaganda - turistička sezona je iznad svih očekivanja".

"Noćenja stranih turista u kolektivnom smještaju za period maj - jun 2022. prema podacima Monstata su na nivou od 80 odsto 2019. kolektivni smještaj u strukturi našeg turizma čini oko 30 odsto. Ostatak od 70 odsto čini privatni smještaj, o kojem Monstat nema mjesečne podatke - a koji je po utisku turističke privrede na nivou ne većem od 60-70 odsto iz 2019", napisao je Milatović na Tviteru.

Kako je naveo, ukupno, sezona (maj - jun 2022) za sada je "po najboljoj procjeni na nivou od 65-70 odsto iz istog perioda 2019".

"Sada kad ovo znamo, da ostavimo građanima da oni sude je li ovo iznad ili ispod njihovih očekivanja. U međuvremenu, do kraja ovog vašeg za Crnu Goru pogubnog mandata, koji će na radost gradjana doći uskoro, preporučujem da se više služite brojkama, a manje relaksiranim izjavama", zaključio je Milatović.

Bonus video: