Radulović: Neistiniti navodi da je CKB vratila novac klijentima i nadoknadila štetu

"Po ovlašćenju jednog od klijenata CKB, Specijalnom državnom tužilaštvu sam 2. februara ove godine podnio krivičnu prijavu protiv CKB i zaposlenih u toj banci zato što su bez pravnog osnova raspolagali sa sredstvima tog klijenta u iznosu od preko 130 hiljada eura"

7398 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Advokat Veselin Radulović tvrdi da su "neosnovani i neistiniti navodi da je CKB vratila novac klijentima i nadoknadila štetu nastalu zloupotrebom položaja zaposlenih u banci".

Radulović je reagovao na tekst "Kamaraši: CKB vratila novac klijentima Privatnog bankarstva", objavljen na portalu Vijesti.

"Naime, po ovlašćenju jednog od klijenata CKB, Specijalnom državnom tužilaštvu sam 2. februara ove godine podnio krivičnu prijavu protiv CKB i zaposlenih u toj banci zato što su bez pravnog osnova raspolagali sa sredstvima tog klijenta u iznosu od preko 130 hiljada eura. Postupak po ovoj krivičnoj prijavu je u toku pred Specijalnim državnim tužilaštvom, a klijentu nije nadoknađena šteta, niti ga je bilo ko iz CKB kontaktirao tim povodom", naveo je Radulović u reagovanju.

Dodaje i da "ne samo da ta sredstva nijesu vraćena klijentu, već je CKB odbila da saopšti na osnovu čega su ta sredstva oduzeta sa privatnog žiro računa klijenta".

"Na više zahtjeva tog klijenta CKB nije odgovorila i nije dostavila akt na osnovu koga je ta sredstva povukla sa privatnog računa i nezakonito raspolaže sa njima. Zato bi odgovorna lica Crnogorske komercijalne banke trebala da budu mnogo opreznija kada javno saopštavaju ovakve podatke i posebno kada daju zaključke da su sačuvali povjerenje i naklonost klijenata. Ipak, očekujem da Specijalno državno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i okolnosti ovog slučaja, posebno pod kojim okolnostima i po čijem nalogu su legalno stečena novčana sredstva u iznosu od preko 130 hiljada eura oduzeta sa privatnog računa mog klijenta i da protiv odgovornih lica pokrene krivični postupak", zaključio je Radulović.

Bonus video: