Za rekonstrukciju Bulevara Teuta 410.000 eura

"Ulcinj su redovno zaobilazili investicije iz državnog budžeta, i zato imamo takvo stanje u infrastrukturi. Međutim promjenom političkih okolnosti ova opština je na putu da dobija ono što joj pripada", rekao je Bajraktari

3220 pregleda 5 komentar(a)
Bećović i Bajraktari, Foto: Kabinet Predsjednika Opštine Ulcinj
Bećović i Bajraktari, Foto: Kabinet Predsjednika Opštine Ulcinj

U rekonstrukciju Bulevara Teuta u Ulcinju Uprava za kapitalne projekte izdvojiće iz ovogodišnjeg budžeta 410.000 eura.

Direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović i predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari potpisali su danas ugovor kojim je predviđeno da lokalna samouprava sprovede javne nabavke za izbor projektanta, izvođača i stručni nadzor radova, nakon čega će početi dugo očekivana rekonstrukcija najznačajnije ulcinjske saobraćajnice, kao i asfaltiranje drugih lokalnih puteva u opštini.

Bećović i Barjaktari izrazili su spremnost za intenziviranje saradnje "jer lokalna samouprava konačno djeluje proaktivno i Upravi se obraća sa jasnom vizijom i spremnošću za brzu realizaciju neophodnih kapitalnih projekata".

"Mi smo tu da realizujemo svaki projekat koji predloži Opština i koji je predviđen kapitalnim budžetom. Takođe, spremi smo da, zbog dinamike samog procesa, Opštini delegiramo realizaciju, dok bi finansiranje ostalo kod nas" kazao je direktor Uprave, Bećović.

Tema sastanka sa državnim sekretarom Ministarstva finansija, Agronom Ibrahimijem je bila nastavak bulevara Skenderbeg odnosno jedno od većih kapitalnih investicija u Ulcinju.

"Jasno je iskazana spremnost i Ministarstva i Vlade Crne Gore za realizaciju ovog projekta. Ubrzo će biti uplaćena nedostajuća sredstva na poseban račun kako bi krenula eksproprijacija čim opština dostavi Elaborat o procjeni. To je ujedno i glavna prepreka za realizaciju ovog projekta", saopštili su iz kabineta Predsjednika Opštine Ulcinj.

Bajraktari se zahvalio Upravi za kapitalne projekte i Ministarstvu finansija "na odlučnost da se Ulcinju obezbijede dodatna novčana sredstva za lokalne puteve".

"Ulcinj su redovno zaobilazili investicije iz državnog budžeta, i zato imamo takvo stanje u infrastrukturi. Međutim promjenom političkih okolnosti ova opština je na putu da dobija ono što joj pripada. Raduje me da će Uprava biti servis opštine i da ćemo u kratkom periodu odblokirati i druge investicije" kazao je Bajraktari.

U saopštenju se navodi da se razgovaralo i o drugim projektima.

Bonus video: