Đukanović: Analizira se ima li oštećenja ili zloupotrebe podataka

"Ulažemo maksimalne napore da sačuvamo sistem i spriječimo potencijalne havarijske incidente u našim postrojenjima", kazao je predsjednik Odbora direktora EPCG

10620 pregleda 6 komentar(a)
Đukanović, Foto: EPCG
Đukanović, Foto: EPCG

Inženjeri Elektroprivrede (EPCG) budno prate izloženost sistema potencijalnim napadima i preduzimaju sve neophodne aktivnosti u pravcu očuvanja njegove funkcionalnosti, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije Milutin Đukanović.

S tim u vezi se rade i analize, kako bi se ustanovilo da li je došlo do oštećenja ili zloupotrebe podataka, kazao je on.

"Ulažemo maksimalne napore da sačuvamo sistem i spriječimo potencijalne havarijske incidente u našim postrojenjima. Siguran sam da su naši inženjeri stručni i savjesni te da će, i u manuelnom sistemu upravljanja, uspjeti da ostvare odličan rezultat, kako u pogledu proizvodnje, tako i na planu odbrane i zaštite našeg sistema", saopštio je Đukanović.

Istakao je da jučerašnji prelazak na manuelno upravljanje postrojenjima predstavlja najvažniji korak u tom pravcu.

Poručio je da će javnost biti upoznata sa svim daljim koracima u pogledu rješavanja pitanja koja se odnose na najave sajber napada.

Bonus video: