Sudbina KAP-a biće poznata nakon inspekcijske kontrole UPC

Pejović je kazao da će on, ako se pokaže da je Uniprom u bilo čemu postupao nezakonito zatvoriti primarnu proizvodnju u KAP-u

5719 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Dalja proizvodnja u Kombinatu aluminijuma (KAP) zavisiće od rezultata inspekcijske kontrole Uprave prihoda i carina (UPC), saopštio je vlasnik Uniproma Veselin Pejović, kompanije u čijem je vlasništvu KAP.

Prema njegovim riječima, direktor UPC Rade Milošević je naložio da se izvrši kontrola u Unipromu u poslednje tri godine iako se ista vrši svakog mjeseca, što je i uslov za povraćaj poreza na dodatu vrijednosr (PDV).

"Kako kontrola počinje u ponedjeljak, obavještavamo javnost da ćemo sačekati rezultat i ishod kontrole", naveo je Pejović u saopštenju, koje dostavio Uniprom.

Pejović je kazao da će on, ako se pokaže da je Uniprom u bilo čemu postupao nezakonito zatvoriti primarnu proizvodnju u KAP-u.

"Ja kao vlasnik , jedini koji odlučuje pod takvom hipotekom, ne mogu biti cijenjen i poštovan kao poslodavac a preko leđa zaposlenih ne želim da ostvarujem profit što će značiti da se KAP tj. primarna proizvodnja zatvara. Ukoliko se pokaže da je Uniprom radio u skladu sa zakonom, takođe očekujem da direktor Milošević neće dalje moći da bude pretpostavljeni zaposlenima u UPC, niti da takav direktor poput njega može opstati na čelu tog organa", rekao je Pejović.

Pejović je kazao da "pored toga što je naložio članovima (milošević) koji će da rade kontrolu da se ne vraćaju u kancelarije dok 'nešto ne nađu', ipak ćemo sačekati rezultat ove misije, a misija je samo jedna - napraviti pritisak na privrednike.

"Do tada, jedno je sigurno, jedan od nas dvojice ne govori istinu, a ubrzo će javnost znati ko je vlasnik istine", naveo je Pejović.

Bonus video: