Radnici Željezare danas sa Abazovićem, očekuju da se njihovo pitanje "pokrene s mrtve tačke"

Kako je istakao predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović, imaju informaciju da bi danas u Željezari trebalo da dođe i inspekcija, što je, prema njegovim riječima još jedan pokazatelj da je država počela da radi

3121 pregleda 1 komentar(a)
Sa jednog od protesta, Foto: Vijesti/Svetlana Mandić
Sa jednog od protesta, Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

Radnici nikšićke Željezare Tosčelik, danas u 13 časova imaju sastanak sa premijerom, Dritanom Abazović. Prema riječima Ivana Vujovića, predsjednika Sindikata Željezare Tosčelik, radnici očekuju da se na današnjem sastanku njihovo pitanje "pokrene s mrtve tačke", iako, kako je kazao, mogu reći da je već i pokrenuto.

"Vidjeli smo da je Ministarstvo finansija opredjelilo novac za kupovinu akcija i to je ono što su nam premijer i ministar stalno govorili. I ovom prilikom želimo da im iskažemo još jednom povjerenje i zahvalnost. Naredni korak bi trebao da se desi danas kad bi Ministarstvo kapitalnih investicija trebalo da donese papir o odluci da EPCG mođe da izađe sa akcijama na berzi. Iskreno se nadamo da nema nikog u Crnoj Gori da koči ovaj posao zbog ličnih interesa. Ako ima, treba da zna da radnici Željezare to sigurno neće dozvoliti, ma ko on bio. Ćutali smo i trpjeli deset godina i više sigurno nećemo", poručio je Vujović.

Kako je istakao, imaju informaciju da bi danas u Željezari trebalo da dođe i inspekcija, što je, prema njegovim riječima još jedan pokazatelj da je država počela da radi.

"Nadamo se da to neće biti kao i prethodnih godina kad nijesu htjeli da pronađu ništa", kazao je Vujović.

Bonus video: