Potencijalni investitori iz Srbije obišli Željezaru

U Željezaru su došli vlasnik i direktor željezare iz Sremske Mitrovice Branko Zečević i bivši direktor "Sartida" Dušan Matković

15286 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.09.2022. 13:54h

U nikšićku Željzaru Tosčelik, na poziv Elektroprivrede Crne Gore, danas je došla grupa stručnjaka iz Srbije, kazao je Vijestima predsjednik Sindikata, Ivan Vujović.

U Željezaru su došli vlasnik i direktor željezare iz Sremske Mitrovice Branko Zečević i bivši direktor "Sartida" Dušan Matković. Sa njima je i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.

"EPCG je organizovala tu posjetu kako bi oni obišli pogone naše fabrike i ocijenili u kakvom su stanju. U Željezari su danas i službenici ekološke i inspekcije rada. Mi smo tražili da inspekcije dođu i da se ispita stanje", rekao je Vujović.

Posjeta stručnjaka iz Srbije trajala je oko sat, a nakon završetka posjete predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je kratko novinarima da se radi o potencijalnim investitorima koji bi u nekom eventualnom budućem aranžmanu mogli biti partneri tom preduzeću i da je preuranjeno za bilo kakve izjave.

Predstavnici željezaraca trebalo je da danas u 13 časova u Podgorici imaju razgovor sa premijerom Dritanom Abazovićem, ali je sjednica Vlade i dalje u toku.

Bonus video: