Kasalica podnijela ostavku

Ostavka državne sekretarke nije stigla do Komisije za kadrovska i administrativna pitanja

39466 pregleda 48 komentar(a)
Kasalica, Foto: Vlada Crne Gore
Kasalica, Foto: Vlada Crne Gore

Državna sekretarka u Ministarstvu finansija Mila Kasalica u ponedjeljak je podnijela ostavku na tu funkciju.

Izvor "Vijesti" kazao je da ostavka Kasalice nije procesuirana prema vladinoj Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja.

Kasalica je potvrdila "Vijestima" da je podnijela ostavku 19. septembra i o tome obavijestila ministra finansija Aleksandra Damjanovića.

U ostavci, u kojoj su "Vijesti" imale uvid, ona je navela da se pridružila timu ministarstva finansija odgovorno prihvatajući mnoge zadatke bez limitiranja nadležnosti s ciljem realizacije neophodne i važne reformske agende u uslovima značajne eksterne i interne osjetjlivosti u ekonomskog okruženju.

Ona je pojasnila da je jedan od ključnih elemenata reformske agende podrazumijevao reformu tima u okviru državnih organa, ali da se taj prije potrebni iskorak nije desio.

Dalje je, između ostalog, navela da mora konačno Crna Gora da bude ozbiljna država i da su za takav poduhvat socijalnih i ekonomskih reformi potrebni odgovorni i ozbiljni ljudi.

"To ni ovaj put nijesam uspjela s toga odgovorno ostavljam instituciju da nastavi neumitnu institucionalni pad u novoj klanovskoj zarobljenosti onih koji ne dozvoljavaju da se ministarstvo reformiše u ozbiljnu i održivu kvalitetnu instituciju. Posebno zbog činjenice da rad ministarstva određuje ukupne uspjehe rada Vlade, pošto mnogobrojna ministarstva osim da se o mqalom broju zaposlenih inkorporiraju u Ministarstvo finansija nijesu sposobna da odgovorno obnašaju regulatorne nadležnosti", navela je ona.

Kasalica je bila državna sekretarka i u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja dok je tim resorom rukovodio Milojko Spajić.

On je Kasalicu sa te pozicije smijenio nakon čega je ona pokrenula sudski postupak, zbog kako smatra nezakonite smjene.

Bonus video: