SD: Pripravnicima hitno isplatiti uvećane zarade

"Država mora da obezbijedi mehanizam da visokoškolcima isplati uvećane naknade, u suprtonom nastavlja se neodgovoran odnos prema onom dijelu građana koji će sjutra biti nosioci razvoja našeg društva“

3656 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) pozvale su Vladu u tehničkom mandatu da korisnicima Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem isplati uvećane zarade.

Iz SD-a su kazali da pripravnici ni više od 15 dana nakon zakonski definisanog roka nijesu primili uvećane zarade u iznosu od 450 eura, što je rezultat inicijative te partije koja je jednoglasno prihvaćena u parlamentu.

Kako su naveli, iako je Ministarstvo prosvjete nedavno saopštilo da su za kašnjenje krivi hakerski napadi, zarada nema ni na vidiku.

Član Izvršnog odbora SD-a Miloš Mašković te pitao je ko će odgovarati za, kako je rekao, kršenje zakona i neodgovoran odnos prema svršenim visokoškolcima.

"Država mora da obezbijedi mehanizam da visokoškolcima isplati uvećane naknade, u suprtonom nastavlja se neodgovoran odnos prema onom dijelu građana koji će sjutra biti nosioci razvoja našeg društva“, naveo je Mašković na Tviteru.

On je pozvao Vladu, odnosno Ministarstvo prosvjete, da pod hitno korisnicima isplati uvećane zarade.

"Po drugi put, pozivam Vladu, odnosno resorno ministarstvo, da prestane sa kršenjem Zakona o stručnom osposobljavanju, te da u što kraćem roku korisnicima isplati naknade, ni manje ni više od onoga što su zaradili", zaključio je Mašković.

Bonus video: